Luis Suares proradio, Atletiko pobijedio

Atletiko sa igračem više tek u finišu stigao do pobjede protiv Hetafea u gostima (2:1)

8111 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Luis Suares se vratio golovima, Atletiko Madrid se vratio pobjedama.

Urugvajski napadač, najzaslužniji za titulu prošle sezone, postigao je dva gola u finišu - u 78, pa u 90. minutu, za veliki preokret i tešku pobjedu "kolćonerosa" nad Hetafeom u madridskom predgrađu.

Prvi je postigao nakon asistencije Ermosa...

Drugi nakon centaršuta Vrsaljka...

Suares je u prethodnih pet kola odigrao četiri meča, tri od početka, a postigao je jedan gol. Sada ukupno tri...

Atletiko se, takođe, vraitio pobjedama nakon dvije vezane "nule", sa Portom u Ligi šampiona i Atletik Bilbaom u La Ligi i sada je privremeno izbio na čelo tabele sa bodom i utakmicom više od Reala.

Atletiko Madrid - Hetafe
foto: Sofascore

Pitanje je, međutim, šta bi se desilo da Hetafe, koji je vodio od 45. minuta golom Stefana Mitrovića glavom, nije u posljednjih 15 minuta regularnog toka igrao sa desetoricom.

Karles Alenja, nekadašnji talenat Barselone, dobio je u 74. minutu direktan crveni karton - oštar start promakao je sudiji na terenu, ne i sudiji u VAR sobi, pa je 23-godišnjak tim startom osudio Hetafe na šesti poraz u šest kola, a trenera Mišela, legendu Reala i španskog fudbala, najvjerovatnije na otkaz...

Stefan Savić igrao je svih 90 minuta u teškoj, krvavo izborenoj pobjedi tima Ćola Simeonea.

Po Sofascore, dobio je solidnu sedmicu.

Stefan Savić
foto: Sofascore

Do 67. minuta na terenu je bio i povratnik Antoan Grizman, kome su u subotu zviždali navijači Atletika - Francuz je imao dvije šanse, nije postigao gol...

Bonus video: