Martines: Barselona? Obične glasine

Kuman blizu odlaska iz Barselone, selektor Belgije jedan od kandidata da ga naslijedi

2992 pregleda 3 komentar(a)
Martines, Foto: Reuters
Martines, Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Belgije Roberto Martines odbacio je danas spekulacije o preuzimanju trenerskog posla u Barseloni.

Barselona je pobijedila četiri puta u prvih 10 utakmica ove sezone predvođena trenerom Ronaldom Kumanom, za koga se spekuliše da je blizu odlaska iz kluba. Među kandidatima za novog trenera pominju se Martines, Andrea Pirlo i Anotnio Konte.

"Kao što pretpostavljate, nemam šta da kažem. To su glasine, uvijek ih ima, to je normalno u fudbalu. Kada izgubiš tri utakmice pojave se glasine da ćeš izgubiti posao. Kada stvari idu dobro, kada postižeš dobre rezultate i tada će biti glasina, ali u ovom trenutku nemam komentar", rekao je Martines za Eurosport.

Poslije šest kola u Primeri Barselona je osma na tabeli sa dvije pobjede i dva remija, uz dvijje utakmice manje i šest bodova manje od vodećeg Atletiko Madrida.

Martines je selektor Belgije od 2016. godine, a reprezentaciju je predvodio do polufinala Svjetskog prvenstva 2018. godine i četvrtfinala Evropskog prvenstva ovog ljeta.

Na klupskom nivou, 48-godišnji Španac predvodio je Svonsi, Vigan i Everton.

Bonus video: