Ćuković trenirao sa ekipom nakon pet mjeseci: Sve ide kako treba, želim da uživam u fudbalu

Defanzivac Budućnosti pokidao ligamente u aprilu, potom je operisan, a sada se sprema za povratak na teren

3334 pregleda 4 komentar(a)
Ćuković, Foto: FK Budućnost
Ćuković, Foto: FK Budućnost

Pet mjeseci nakon operacije prednjih ukrštenih ligamenata, fudbaler Budućnosti, Igor Ćuković odradio je trening sa aktuelnim šampionima.

Ćuković se povrijedio početkom aprila na treningu, a onda je operisan u Zagrebu.

"Prije svega, želio bih da se zahvalim fizioterapeutu Rašu Oroviću i Lazaru Čađenoviću, koji su uz naše kondicione trenere i medicinski tim, radili na mom oporavku i taj podatak da sam za pet mjeseci priključen ekipi govori da su odradili odličan posao”, poručio je Ćuković u razgovoru za klupski sajt.

Defanzivac je prezadovoljan što je opet na terenu.

“Sve to mi je nedostajalo mnogo, srećan sam jer ponovo radim sa momcima i daću sve od sebe da se što prije spremim i priključim ekipi u borbi za bodove", kazao je Nikšićanin.

On je u aprilu drugi put u karijeri doživio istu povredu.

"Od momenta kada sam se povrijedio, kroz cijeli rehabilitacioni period kao i danas osjećam podršku svih ljudi zaposlenih u klubu i sigurno da mi je to bio vjetar u leđa i dodatni motiv da se što prije vratim. Nije bilo lako, ali od kada sam prohodao i krenuo sa vježbama u teretani, napredak je bio vidljiv iz dana u dan i to je ono što mi je sa psihološke strane mnogo značilo”.

Pored odličnog rada sa doktorskim i kondicionim timom našeg kluba, kao i fizioterapeutima, Ćuković se brzo vratio zbog čelične volje i predanosti u procesu rehabilitacije.

“Za kompletan period sam odradio više treninga nego što bih radio da nisam bio povrijeđen, ali najbitnije je da su mišići sada spremni za veće napore. Osjećam se odlično na terenu i bez ikakvih problema odrađujem treninge”, govori Ćuković, pa se nadovezuje:

“Narednih desetak dana će to biti sa izbjegavanjem nekih većih duela, a nakon toga ću biti spreman za maksimalan rad. Teško je reći na kom sam nivou trenutno, pet mjeseci nisam odigrao utakmicu i tek poslije nekog prijateljskog meča ću znati koliko sam spreman. Najbitnije je da ne osjećam nikakve probleme nakon povrede, a spremnost će sigurno brzo doći uz rad sa ekipom”.

Strpljenje je jedna od ključnih stvari kada igrač izlazi iz teške povrede.

“Bilo je bitno da ne požurimo - ni doktori, ni fizioterapeuti, ni stručni štab, ni ja - i mislim da smo sve radili u pravo vrijeme. Reprezentativnih pauza će biti u naredna dva mjeseca i sigurno da mi to ide na ruku, da mogu da poradim na fizičkoj spremi. Ne želim da opterećujem sebe datumom povratka, ali opet ponavljam: sve ide kako treba i daću maksimum da se što prije vratim utakmicama. Naravno, sve uz konsultaciju sa doktorima i kondicionim trenerima”.

Ćuković je kao mlađi pokidao prednji ukršteni ligament lijevog koljena, a prije nešto manje od pola godine je “stradalo” desno. I bio je spreman na sve da se vrati na pravi način.

“Mislim da u svim teškim periodima mentalna snaga igra glavnu ulogu u prevazilaženju istih. Jednom sam prošao kroz sve ovo, znao sam šta me čeka i od prvog dana sam bio spreman na odricanja i naporan rad. Sada je sve to iza mene, ne želim više da se vraćam na to, gledam unaprijed i želim da uživam u fudbalu”, jasan je Igor Ćuković.

Bonus video: