Marić objavio spisak kadetkinja za kvalifikacioni turnir za EP

Crnogorska selekcija prvi meč odigraće sjutra sa Albanijom, dok će se tri dana kasnije sastati sa Azerbejdžanom

2095 pregleda 0 komentar(a)
Marić, Foto: FSCG
Marić, Foto: FSCG

Selektor ženske kadetske fudbalske reprezentacije Mirko Marić objavio je spisak igračica za kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo (U 17).

Na turniru u Albaniji od 24. do 27. septembra, osim crnogorske i selekcije domaćina, učestvovaće još Azerbejdžan.

Selektor Marić računa na 20 igrača. Na spisku su: golmani - Jovana Žugić (Durmitor) i Ajša Kalač (Danilovgrad);

odbrana: Tanja Malesija (Danilovgrad), Andrea Vukadinović (Danilovgrad), Nela Kolić (Danilovgrad), Mia Baturan (Mladost 2015), Anastasija Rakočević (Danilovgrad), Anastasija Bulić (Danilovgrad) i Vlada Milović (Mladost 2015);

vezni red: Lidija Stanić (Mladost 2015), Anđela Golubović (Ekonomist), Sanija Pačariz (Danilovgrad), Ivana Boričić (Breznica), Katarina Čađenović (Danilovgrad), Larisa Đurković (Mladost 2015), Mia Vukčević (Mladost 2015) i Lejla Bambur (Breznica);

napad: Tatjana Osmajić (Ekonomist), Ana Krivokapić (Obilić) i Bojana Tomašević (Danilovgrad).

Marić je kazao da se na turniru u Albaniji sastaju tri ekipe približnog kvaliteta.

"Domaća selekcija je blagi favorit, prije svega zbog činjenice da igraju na svom terenu. Pokušaćemo da u prvom meču, protiv Albanije, dođemo do pozitivnog rezultata", rekao je Marić.

On je istakao da je Azerbejdžan ostvario napredak u ženskom fudbalu, navodeći da se to može vidjeti po rezultatima koje ostvaruju njihove ženske selekcije u kvalifikacijama.

"Format takmičenja je dobar i prava prilika za djevojke u ovom uzrastu da napreduju, što nam je cilj u uzrastu kadetkinja. Ipak, kako se radi o kvalifikacijama, učinićemo sve da izborimo što bolji rezultat u pve dvije utakmice", rekao je Marić.

Crnogorska selekcija prvi meč odigraće sjutra sa Albanijom, dok će se tri dana kasnije sastati sa Azerbejdžanom.

Bonus video: