Predsjednik FSBiH tvrdi: Prijete mi smrću

Nakon što je Savez izrekao stroge kazne mostarskom Veležu

5561 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković je rekao da je dobio brojne prijetnje smrću, nakon što je izrečena stroga kazna mostarskom Veležu zbog prekida utakmice i spaljivanja automobila glavnog sudije.

Meč Veleža i Borca zvanično je registrovan rezultatom 3:0 u korist banjalučke ekipe, stadion Veleža je suspendovan na šest utakmica, predsjedniku kluba Šemsudinu Hasiću dvije godine zabranjeno učestvovanje u fudbalskom klubu, dok su mostarskom sastavu oduzeta tri boda i izrečena im je kazna od 5.000 eura.

"Od juče sam dobio na desetine prijetećih poruka i naravno da ću ih sve prijaviti MUP-u. Prijete mi ubistvom", rekao je Zeljković.

Zeljković je najavio nastavak još snažnijeg obračuna s huliganizmom koji se događa na fudbalskim stadionima u BiH. "Zahtijevaću da se urade izmjene i dopune disciplinskog pravilnika. Kazne moraju biti znatno drastičnije", kazao je Zeljković. Tokom dana je nasilje na stadionu u Mostaru dobilo i politički epilog.

Više bošnjačkih stranaka i političara je podržalo je mostarski klub navodeći da su se čelni ljudi Fudbalskog saveza i sudije urotili protiv njih, piše Hina.

U Mostaru je u utorak prekinut duel Veleža i Borca nakon što je gostujuća ekipa povela 2:0.

Na teren je ušlo više navijača, a na stadionu su napadnuti zvaničnici Borca i igrači tog kluba.

Nepoznati napadači su potom zapalili automobil glavnog sudije utakmice, tada je i jedna osoba povrijeđena.

Malo prije ponoći, u tunelu nedaleko od Jablanice, presretnuto je vozilo glavnog sudije utakmice Sabrije Topalovića s kojim su se u tom trenutku nalazili pomoćnik Admir Šehović i supervizor suđenja Adnan Alispahić.

Napadači su palicama i metalnim šipkama razbili stakla, nakon čega su ubacili baklju u vozilo koje se potom zapalilo.

Bonus video: