Siti dobio prvi veliki derbi i revanširao se Čelsiju za najbolniji poraz

Čelsi - Mančester siti 0:1, Mančester junajted - Aston Vila 0:1 u prvim mečevima 6. kola Premijer lige. Četiri tima poravnata na vrhu, ali Liverpul ima šansu da se odvoji

5615 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prvi veliki derbi za titulu Premijer lige, sudar "superteškaša", finalista Lige šampiona, pripao je gostu - Mančester siti je pobijedio Čelsi u Londonu i pokazao ko je, još uvijek, gazda u Engleskoj.

Tim Pepa Gvardiole slavio je na "Stamford bridžu" sa 1:0, golom Gabrijela Žezusa u 53. minutu.

Mančester siti
foto: Sofascore

Siti se donekle revanširao Čelsiju za najbolniji poraz - u finalu Lige šampiona u maju, Gvardiola je tek u četvrtom pokušaju, nakon tri poraza, pobijedio Tomasa Tuhela, a "građani" se na vrhu poravnali sa još tri tima (Liverpul, Junajted, Čelsi - svi imaju po 13 bodova).

Liverpul večeras gostuje Bretfordu i ima šansu da ostane sam na 1. mjestu.

Gol, početkom, nastavka, potpuno je otvorio utakmicu - Brazilac Žezus je tada vješto, iz okreta, u velikoj gužvi, uz malo sreće, uhvatio Mendija na krivoj nozi - 0:1. Gol pogledajte OVDJE.

U preostalih 40-ak minuta igralo se otvorenih gardova, Siti je iz nekoliko opasnih kontri, ali i dvije velike šanse (Žezus ponovo) propustio priliku da dokrajči rivala, a opasan je bio i Čelsi - Kovačić, Alonso i Verner nisu uspjeli da savladaju Edersona. Ostalo je 0:1...

U drugom "lunch time" derbiju, Aston Vila je iznenadila Mančester junajted na Old trafordu - slavila je 1:0, golom Hausa dva minuta prije kraja.

Kristijano Ronaldo je doživio prvi poraz u drugoj epizodi u crvenom dresu, prvi put nakon povratka nije postigao gol, a trener Ole Gunar Solskjer moraće da se suoči sa dodatnim pritiskom, posebno nakon ispadanja iz Liga kupa od Vest Hema u srijedu veče (još za tri godine nije osvojio neki trofej sa gigantom).

Aston Vila
foto: Sofascore

Imao je Junajted najveću moguću šansu da osvoji bod u drugom minutu nadoknade, ali se "đavolima" vratilo ono što su dobili prošlog vikenda - Bruno Fernandeš je iz penala pucao visoko preko gola.

Prošle subote, De Hea je u 95. minutu odbranio penal Noblu i sačuvao pobjedu Junajteda na gostovanju Vest Hemu.

Bonus video: