Klop: Nemamo mnogo vremena da se pripremimo za Porto, moramo da budemo spremni

"Redsi" sjutra veče (21 h) gostuju ekipi od koje nijednom nijesu izgubili u evropskim takmičenjima

2935 pregleda 0 komentar(a)
Klop, Foto: Reuters
Klop, Foto: Reuters

Nakon kiksa u subotu u Premijer ligi i remija sa Brentfordom (3:3), fudbaleri Liverpula nastavljaju sezonu utakmicom protiv Porta u okviru 2. kola grupe B Lige šampiona.

"Redsi" sjutra veče (21 h) gostuju ekipi od koje nijednom nijesu izgubili u evropskim takmičenjima. Ipak, menadžer, Jirgen Klop je oprezan.

„Porto se uvijek malo mijenja jer stalno igrači dolaze i odlaze, ali trener je isti. To što smo na prethodna dva gostovanja tamo slavili ne daje nam sada nikakvu prednost. Prva stvar u koju želiš da budeš siguran kada igraš protiv istog rivala je da se neke stvari neće ponavljati. Za nas to donekle čini posao lakšim. Ali, mi ne razmišljamo na taj način, nijesmo takav tim. Ne mislimo o ta dva prethodna gostovanja, razmišljamo o utakmici koja je pred nama. Oni imaju mogućnost da na različite načine postave igru i moramo da budemo spremni na to", smatra njemački stručnjak.

Ekipa je imala malo vremena da se pripremi.

"Obično igraju u formaciji 4-4-2, ali ponekad to promijene na 4-5-1. Mogu da igraju sa dva napadača, mogu da mijenjaju i na beku i krilima. Nemamo mnogo vremena da se pripremimo, juče smo se oporavljali, danas je drugi dan oporavka, a sjutra ne možemo da treniramo jer svi u Portigalu navijaju za njih i gdje god budemo trenirali informacije će procurjeti. Tako da zapravo sve moramo da uradimo već danas i da se postaramo da budemo spremni“, rekao je menadžer Liverpula.

U drugom meču ove grupe sastaju se Milan i Ateltiko Madrid.

Bonus video: