Đurđević najbolji, Šarkić opet sačuvao mrežu

Sofascore crnogorskom napadaču dao ocjenu 8,8 nakon što je bio strijelac i asistent za Sporting Hihon

2119 pregleda 2 komentar(a)
Đurđević je postigao drugi gol u sezoni, Foto: Realsporting
Đurđević je postigao drugi gol u sezoni, Foto: Realsporting

Nakon poraza od Eibara (3:2) u 6. kolu Segunde, Sporting iz Hihona se vratio na pobjednički kolosjek i u nedjelju u 7. kolu kod kuće savladao Malagu 2:1 nakon preokreta.

Najzaslužniji za pobjedu i nova tri boda Hihona bio je crnogorski reprezentativac Uroš Đurđević. On je u 59. minutu postigao gol i izjednačio, a onda je i asistirao Gasparu za pobjedu i prvo mjesto na tabeli. Đurđević je zaradio i žuti karton, pa ga je Sofascore ocijenio sa 8,8 što je najbolja ocjena za jednog crnogorskog internacionalca prethodnog vikenda.

Napadač “hrabrih sokola” je ove sezone postigao dva gola u Segundi, a Hihon na prvom mjestu ima bod više od Almerije i Ponferadine.

Iza Đurđevića, po ocjeni Sofascorea je golman Birmingema Matija Šarkić sa ocjenom 7,7. Mladi golman je imao još jedan meč u kojem je njegova mreža mirovala, a Birmingem je na domaćem terenu 0:0 sa Prestonom.

Crnogorci
foto: Sofascore

Šarkić, koji je u Birmingemu na pozajmici iz Vulverhemptona, branio je na devet mečeva u Čempionšipu ove sezone. Na pet susreta nije primio pogodak, a njegova ekipa je 12. na tabeli sa isto toliko bodova.

Na trećem mjestu je krilni fudbaler švedskog Hamarbija Vladimir Rodić. Odigrao je dobrih 90 minuta u remiju sa Hakenom (1:1) i dobio ocjenu 7,1. Rodić je posljednji put za reprezentaciju Crne Gore igrao u prijateljskom meču sa Bjelorusijom u martu 2016. godine. Na spisku je bio u oktobru iste godine, ali je utakmice protiv Kazahstana i Danske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo odgledao sa klupe.

Među najboljih pet proteklog vikenda su još fudbaler Rubina iz Kazanja Sead Hakšabanović (ocjena 7) i napadač Inčona Stefan Mugoša (6,8). Obojica su na terenu proveli po 90 minuta, a njihovi klubovi su poraženi - Rubin od moskovskog Dinama (2:0), Inčon od Đonbuka (2:0).

Adam Marušić je bio akter rimskog gradskog derbija, odigrao je dobar meč u trijumfu Lacija 3:2 nad Romom. Crnogorski reprezentativac je od Sofascorea dobio ocjenu 6,5.

Bonus video: