Kadetkinje za divljenje, Marić: Nastavićemo da radimo vrijedno

Ženska U17 fudbalska reprezentacija Crne Gore se u velikom stilu plasirala na u elitnu rundu kvalifikacija za EP, a trijumf nad Albanijom 8:1 najubjedljiviji je koja je ikada ostvarila neka naša fudbalska selekcija, računajući i muškarce

5176 pregleda 4 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

U moru slabih rezultata mlađih reprezentativnih kategorija crnogorskih fudbalera i fudbalerki, kao pravo osvježenje - ali i senzacija - djelovale su dvije ubjedljive pobjede ženske kadetske reprezentacije u preliminarnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Igračice rođene 2004. i mlađe napunile su mrežu domaće Albanije (8:1), onda još jednom goleadom protiv Azerbejdžana (6:1) pokazale da rapsodija u prvom meču nije bila slučajnost.

Ne samo da su izabranice Mirka Marića u velikom stilu izborile plasman u elitnu rundu kvalifikacija za EP, već je njihova pobjeda protiv Albanije, uz osam postignutih golova, najbujedljiva koju je ostvarila jedna crnogorska fudbalska selekcija u minulih 15 godina, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji!

Dakle, pravi podvig, rezultat za divljenje, ali tek je početak...

"Sada nastavljamo dalje da vrijedno radimo, želimo da napravimo još dobrih rezultata", poručio je Marić.

Mirko Marić
Mirko Marićfoto: Fscg.me

Ivana Boričić i Tatjana Osmajić istakle su se golgeterski, postigle su po četiri gola, ali nisu samo one - kada u dva meča date 14 golova, onda je jasno da je cijeli tim, sve igračice, djelovao perfektno i uigrano.

Ženska seniorska fudbalska reprezentacija nedavno je protiv BiH ostvarila prvu pobjedu u kvalifikacijama ikada, tek u 27. meču, a kadetkinje su u svom prvom zvaničnom nastupu najavile da će ih u budućnosti biti još mnogo.

Na proljeće je elitna runda kvalifikacija, a vjerovatni rivali su Norveška i Republika Irska.

Ogroman uspjeh je, međutim, već napravljen, a u Fudbalskom savezu Crne Gore su povodom velikog rezultata i najubjedljivijih pobjeda odlučili da organizuju koktel i konferenciju za medije - heroine iz Elbasana predstaviće se fudbalskoj javnosti.

Bonus video: