Čekao 18 mjeseci i našao klub: Eks golgeter Livepula i Čelsija ide u Australiju

Staridž je najduže vremena proveo u dresu Liverpula, za koji je tokom šest godina postigao 68 pogodaka u svim takmičenjima

5357 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bivši engleski fudbalski reprezentativac 32-godišnji Danijel Staridž karijeru će nastaviti u australijaskom ligašu Pert Gloriju, nakon što je 18 mjeseci bio bez kluba.

Igrač koji je s Čelsijem bio prvak Engleske, a u dresu londonskog kluba i Liverpula osvajao Ligu šampiona, u martu 2020. raskinuo je ugovor s turskim Trabzonsporom, nakon što mu je Engleski fudbalski savez izrekao četveromjesečnu suspenziju zbog kršenja pravila o klađenju.

Staridž je najduže vremena proveo u dresu Liverpula, za koji je tokom šest godina postigao 68 pogodaka u svim takmičenjima.

32-godišnji napadač je igrao i za Mančester siti, Bolton i VBA.

Od jula ove godine je trenirao u Majorki kako bi ušao u formu.

"Ovo je fantastična prilika i novi izazov. Kad se pojavila ova mogućnost, procijenio sam da je to dobro za mene, mjesto gdje ću moći da pokažem što znam i uživam igrajući u kvalitetnoj ligi. Pokušaću da pomognim klubu da bude što uspješniji", izjavio je Staridž za službeni internet portal kluba iz Perta koji će novu sezonu početi 20. novembra domaćom utakmicom protiv Adelaide junajteda.

Bonus video: