Mundijal je emocija, koja bi se izgubila ako bi se igrao svake dvije godine

UEFA je sa institucionalnog nivoa saopštila da se protivi ideji, a glasovi otpora dolaze sa svih strana

2796 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Možda će FIFA "glasačkom mašinerijom" progurati plan da se Svjetsko prvenstvo u fudbalu igra svake dvije godine, ali dileme nema da je riječ o predlogu koji nema podršku "pravih" fudbalskih ljudi.

UEFA je sa institucionalnog nivoa saopštila da se protivi ideji, a glasovi otpora dolaze sa svih strana.

"Svjetsko prvenstvo je tako poseban događaj da ga vrijedi čekati četiri godine, jer se samo na taj način probude najveće emocije. Ako bude na svake dvije godine, plašim će da će postati normalna stvar, što nije dobro", rekao je selektor Italije Roberto Manćini.

Sa predlogom koji je razradio i koji forsira Arsen Venger nije saglasan ni selektor Srbije Dragan Stojković.

"Mislim da je FIFA inicijativa bezveze. Iako smo Venger i ja dobri prijatelji, kakve dvije godine... Moramo da čuvamo Evropsko prvenstvo koje je možda jače takmičenje od svjetskog. Naš sport nije ni, uz dužno poštovanje ni odbojka ni košarka da bi se taman pošto se nešto završi, startuje novo takmičenje. Mora se malo voditi računa i o igračima i o njihovom fizičkom stanju. Igrači nisu roboti i ne treba od njih praviti tako nešto. Njima je i te kako potreban odmor. Mundijal bi trebalo da ostane na svake četiri godine kako ne bi izgubio na imidžu i interesovanju", kazao je Stojković.

Bonus video: