Hrvatski savez suspendovao najboljeg sudiju zbog audio snimka

Sudija Ivan Bebek, koji je sinoć sudio meč Lige Evrope između Legije i Lestera, u centru pažnje hrvatske javnosti zbog dešavanja na meču Hajduk - Lokomotiva

4235 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Disciplinska komisija Hrvatskog fudbalskog saveza suspendovala je sudiju Ivana Bebeka zbog audio-snimka koja je minulih dana potresao, ali i uveseljavao tamošnju fudbalsku javnost.

Bebek je, naime, nakon meča 10. kola HNL-a između Hajduka i Lokomotive, u privatnom razgovoru vrijeđao navijače Hajduka i novinara iz Splita Blaža Duplančića, kojeg je nazvao "štenetom".

Povod za to je sporni trenutak iz 9. minuta utakmice, kada Bebek nije dosudio penal za Hajduk.

Nakon meča, Bebek je pričao o tome, a neko ga je snimio i pustio audio zapis u etar...

"On je obično štene koje je bilo oslobođeno fizičkog. Pričao sam sa petoricom splitskih novinara i oni kažu da ni njima nije penal, ali naravno da ne smiju to da napišu. Taj Blaž je obično smeće. Sve su to kuhinje odozdo. Ako ćemo da idemo tako da zadovoljimo Hajduk i navijački puk Hajduka, pa da onda oni ne bi mjaukali, onda je najbolje da utakmicu na Poljudu krenemo s 2:0 i da onda možemo normalno da sudimo", čuje se na snimku.

Iz Hajduka su odmah zatražili reakciju Fudbalskog saveza, pa je odmah pokrenuta istraga i čitav slučaj proslijeđen Disciplinskoj komisiji na hitno rješavanje.

Inače, Bebek je u četvrtak veče sudio meč Lige Evrope između Legije i Lestera u Varšavi.

Bonus video: