Mračne sile nad Beneventom: Vještice uzimaju bodove!?

Stanovnici Beneventa dugo su na svojim kućnim pragovima, zbog vjerovanja da postoje paranormalne aktivnosti u njihovoj okolini, ostavljali metle i so, kako vještice ne bi ušle u kuću tokom noći
56 pregleda 3 komentar(a)
Benevento, Foto: Reuters
Benevento, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.11.2017. 15:36h

Benevento je, zvanično, najgori tim svih vremena u tzv. ligama petice, nakon što je Seriju A otvorio sa 12 vezanih poraza.

Predsjednik kluba Oreste Vigorito ističe, međutim, da će izboriti opstanak, a da su za ovakav start sezone krive - vještice!

"Svi nas hvale poslije svakog meča, ali nema bodova. Znam razlog - loša sreća koja lebdi nad našim gradom. Da, vještice su u pitanju. Priznajem da sam sujevjeran, ali znam da ima nešto", rekao je Vigorito za "Gazetu delo sport".

Otkud vještice u fudbalu. Bevenento je, naime, poznat kao "grad vještica", zbog legende koja kaže da su se na tom prostoru, tokom antičkih vremena, skupljale vještice i vršile svoje obrede.

Stanovnici Beneventa dugo su na svojim kućnim pragovima, zbog vjerovanja da postoje paranormalne aktivnosti u njihovoj okolini, ostavljali metle i so, kako vještice ne bi ušle u kuću tokom noći.

Benevento u svom grbu, zbog toga, ima lik vještice na metli.

Grad se, takođe, nekada tzvao Maleventum, u slobodnom prevodu "mjesto loših događaja"’, ali je promijenio naziv u Beneventum (mjesto dobrih događaja) 268 godine prije nove ere.

"Nismo nečim zaslužili sreću, ali doći će i naših pet minuta. Ostaćemo u Seriji A", kazao je Vigorito.

Benevento je bez bodova nakon 12 kola uz gol razliku 5:31.

Bonus video: