Iskra se ugasila u jezeru

Jezero prekinulo niz Iskre od četiri utakmice bez poraza i prvi put slavilo u Beranama - 1:0

10732 pregleda 77 reakcija 5 komentar(a)
Prva domaća pobjeda Jezera: Sa meča u Beranama, Foto: FSCG
Prva domaća pobjeda Jezera: Sa meča u Beranama, Foto: FSCG

Nakon dvije gostujuće, Jezero je napokon uspjelo da upiše i prvu pobjedu kao domaćin na stadionu Berana.

Izabranici Mladena Lambulića dobili su Iskru sa 1:0, u brzoj, dinamičnoj i uzbudljivoj utakmici sa periodima bolje igre oba rivala.

Prvih 10 minuta je pripalo gostima, koji su dominirali i imali veliku šansu preko Balše Sekulića, koji je sa 13 metara šutem preko gola upropastio sjajnu akciju Jamamota.

Domaćin je poveo iz prve akcije - Miljan Vlaisavljević je sjajno probio po desnoj strani dodao Nikoli Đurkoviću koji je rezantnim udarcem savladao Kordića u 20. minutu.

Oslobodili su se potom domaći fudbaleri, pronašli su koridore kroz linije gostujućeg tima i organizovali su par sjajnih akcija. Ipak, Adžović nije pogodio u 22. minutu, a četiri minuta kasnije Kordić pročitao stranu i odbranio penal Vlaisavljeviću. Najbolju šansu izborio je sjajnim manevrom Lazar Lambulić, koji je uspio da zagradi Bakrača i u šutu ga primora na penal.

Nisu gosti odustajali, tukao je Tučević ali do poluvremena nije bilo golova.

U nastavaku su domaći prvi zaprijetili udarcem Mendija glavom, a onda je uslijedio period 20-minutne sjajne odbrane Jezera, pa su gosti prave šanse stvorili od 75. do 80. minuta.

Prvo je Bakrač prebacio gol na centaršut Brazilca Dijaša, potom je Vuković pronašao Tučevića ali je Asanović odranio da bi akciju Vuković - Diaš - Jamamoto, blokom udarca Japancu spriječio Dedić.

To kao da je obeshrabrilo Danilovgrađane, pa je u finišu Jezero preuzelo inicijativu ali nekoliko kontri nisu rezultirale pogotkom.

Iskra je prekinula sjajni niz od tri pobjede i remija i ostala je na 17 bodova, Plavljani su prvi put kao domaćini osvojili cijeli plijen za 10 bodova.

Bonus video: