Derbi na pjeni od mora

Mornar i Petrovac večeras na “Topolici” (18 h) igraju derbi 10. kola Telekom 1. CFL. Sat kasnije duel pretposljednjeg i prvog, Podgorice i Sutjeske

6367 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Mornar i Petrovac jedini su prvoligaši sa mora: Barani su povratnicu u elitu, dok su Petrovčani tek u penal-raspucavanju baraža prošle sezone sačuvali mjesto u eliti. Ko je očekivao da će dva tima, u 10. kolu nove sezone, igrati derbi - barem ako su parametar pozicije na tabeli.

Oba tima, naime, konkurišu za sam vrh. Mornar je treći, ima šansu da se vrati na drugo mjesto, dok Petrovac dijeli četvrtu poziciju sa Rudarom.

Već su se jednom susreli ove sezone, u 1. kolu, a Mornar je slavilo u Petrovcu sa 1:0. Iako je tek počeo drugi od četiri kruga, današnji sudar na “Topolici” mogao bi da pokaže ko je spreman da se bori za plasman u Evropu.

”Mečevi Mornara i Petrovca uvijek su donosili neizvjesnost, ali želimo da nakon poraza od Sutjeske sada napravimo reakciju - kazao je kapiten Mornara Jovan Pajović.

Tim Slavoljuba Bubanje je malo usporio nakon dobrog starta, pa je u posljednja četiri meča doživio tri poraza.

”Imali smo dobru podršku publike protiv Sutjeske, nadam se da će tako biti i sada a da će rezultat biti drugačiji”, dodao je Pajović.

I lijep nalet Petrovca prekinut je prošle nedjelje, porazom od šampiona Budućnosti (3:2 pod Malim brdom).

”Zadovoljni smo dosadašnjim učinkom, a nismo iznenađeni, jer je napravljena ekipa za plasman u gornji dio tabele i očekivanja su velika. Ovo je komšijski derbi, uvijek donosi motiv više, a mi želimo da sa dobrim rezultatom odemo na prvenstvenu pauzu”, istakao je Ljubomir Đurović, golman Petrovca.

Današnji mečevi 10. kola donose i sudar pretposljednjeg i prvog - Podgorica je na “DG areni” domaćin lideru, ekipi Sutjeske.

”Završili smo jedan krug sa izvanrednim rezultatom od sedam pobjeda i dva remija, tako da ulazimo u naredni ciklus sa mnogo više samopouzdanja i snage nego što smo imali na startu”, kaže trener Sutjeske Milija Savović.

Podgorica pod trećim trenerom ove sezone, Nenadom Vukčevićem, još traži prvu pobjedu.

10. kolo

Subota

PODGORICA - SUTJESKA (18 h)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

MORNAR - PETROVAC (19)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

Nedjelja

ZETA - DEČIĆ (19)

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

BUDUĆNOST - RUDAR (20)

Petak

JEZERO - ISKRA 1:0

Đurković 20.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: