Norveška i bez drugog golgetera protiv Crne Gore: Otpao i Sorlot

Crna Gora ima tri boda manje od trećeplasirane Turske, po pet od Holandije i Norveške, četiri kola prije kraja

10664 pregleda 5 komentar(a)
Haland i Sorlot, Foto: Reuters
Haland i Sorlot, Foto: Reuters

Crnogorska fudbalska reprezentacija u nedjelju počinje pripreme za dva oktobarska duela u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, protiv Gibraltara i Norveške.

Nakon remija sa Letonijom kod kuće (0:0), jasno je da su šanse da se "sokoli" umiješaju u borbu za plasman na jednu od prve dvije pozicije u grupi G svedene na teoriju, ali takmičarski izazov mora da postoji, a i sportski je vjerovati do kraja.

Crna Gora ima tri boda manje od trećeplasirane Turske, po pet od Holandije i Norveške, četiri kola prije kraja.

U narednih deset dana sve bi moglo da se riješi, možda i zakomplikuje.

Tim Miodraga Radulovića 8. oktobra gostuje Gibraltaru, selekciji koja je bez bodova u dosadašnjem dijelu kvalifikacija, a tri dan kasnije tražiće iznenađenje u Oslu, protiv Norveške, koja će biti napadački desetkovana.

Juče je najavljeno, pa potvrđeno da Erling Haland neće biti u kombinaciji za sastav nacionalnog tima, a stiže i vijest da će zbog povrede meč propustiti i Aleksander Sorlot.

Halandovo odsustvo potvrdio je trener Borusije Dortmund Marko Roze, a Sorlot, napadač Real Sosijedada (pozajmica iz Lajpciga), strijelac gola za pobjedu Norveške pod Goricom u martu (1:0) je, takođe, otpao sa spiska selektora Stalea Solbakena.

Sorlot je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija dao tri gola, a Haland pet.

Norveška prije duela sa Crnom Gorom u Oslu, gostuje Turskoj u Istanbulu.

Bonus video: