Budućnost traži kontinuitet, Nedović: Gledamo naprijed i pozitivno

Budućnost - Rudar, nedjelja u 20 sati

2643 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti "prodisali" su prošle nedjelje u Petrovcu, osvojili tri važna boda pobjedom u gostima 3:2, prekinuli niz od dva poraza, ali da bi pokazali da izlaze iz velike krize moraju da pobjeđuju u seriji.

U nedjelju od 20 sati dočekuju ekipu koja je u posljednjih pet kola u najboljem takmičarskom ritmu, sa četiri vezane pobjede i remijem, baš protiv Budućnosti u Pljevljima.

„Očekivanja od utakmice su najveća. Mislim da smo prethodne nedjelje radili dobro, da nam je pobjeda na teškom gostovanju u Petrovcu dala još više elana i zbog toga smo trenirali u vedrijoj atmosferi, a najbitnije je da smo još više proširili roster“, kazao je trener Aleksandar Nedović za klupski sajt.

„Igrači koji su izašli iz povreda i koji još izlaze su imali kvalitetnu radnu nedjelju, tako da ćemo imati veću širinu i energiju za utakmicu. Rudar je ekipa sa najboljim nizom u našoj ligi, ali već smo igrali jednom sa njim, upoznali se sa kvalitetima i manama, upoznali smo igrače sa detaljima, tako da očekujem da ćemo da budemo spremni za utakmicu“.

Nedović je svjestan da jedna pobjeda na znači mnogo, ukoliko se ne uđe u seriju.

„Nama treba kontinuitet. Međutim, ponavljam da smo bili prinuđeni da igramo sa malim fondom igrača, pa ni ekipa, a ni ja kao trener nismo mogli da sprovedemo sve ideje na terenu. Ali, nećemo se više osvrtati šta je bilo i šta se dešavalo, iskreno se nadam da smo sve negativne stvari 'ispucali' i ostavili iza sebe, gledamo samo naprijed i razmišljamo pozitivno“, rekao je Nedović.

Budućnost 14 utakmica zaredom nije poražena od Rudara (10 pobjeda, četiri remija), a čak 12 mečeva pod Goricom nije izgubila od Pljevljaka (10 trijumfa, dva remija).

„Rudar će sigurno biti agresivan, igraće pun elana i pokušaće iz tranzicije da nas ugrozi. Za sve to ima podlogu u vidu sjajnog niza od četiri trijumfa, kao i ekipe koja je spoj mladosti i iskustva. Što se tiče nas, odradili smo sve kako treba i mislim da ćemo zacrtano sprovesti u djelo“, poručio je Nedović, koji računa na podršku navijača

„Vidjelo se u Petrovcu koliko znače za ekipu, energija na zagrijavanju je odmah bila bolja kada su se pojavili, tim je za 40 - 50 odsto bio bolji, agresivniji, energičniji... Osjetili su vjetar u leđa. Navijači kažu da će doći u većem broju nego što je to bio slučaj sa Petrovcem, a mi bismo i sa onakvom podrškom bili prezadovoljni, jer je stvarno bila prava. Očekujem da budu uz nas iz kola u kolo i da se svi zajedno vratimo na put na kojem smo bili tokom prethodne dvije godine“, rekao je Nedović.

Bonus video: