Pala i "DG arena": Sutjeska uvećava prednost na vrhu tabele

Lider slavio na gostovanju Podgorici (2:1) i pobjegao devet bodova drugoplasiranom

15459 pregleda 14 komentar(a)
Opet pogodio: Darko Nikač, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Opet pogodio: Darko Nikač, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Sa dva gola nakon grešaka Podgorice, ali i lijepih akcija u prvom poluvremenu na DG areni, Sutjeska je slavila u 10. kolu - 2:1.

Lider je, ustvari, odigrao identičnu utakmicu kao u trijumfu na gostovanju Mornaru u Baru, gdje je takođe golove postizao u periodu bolje igre rivala, dok je u drugom poluvremenu Sutjeska sve do finiša kontrolisala utakmicu i rezultat, imala inicijativu i nekoliko propuštenih kolosalnih šansi.

Ali bez kazne, zahvaljujući golmanu Suadu Ličini koji je u posljednjem napadu bravurozno odbranio udarac glavom Adrovića.

Ličina je bio izvanredan i nakon rezantnog šuta Sentokua sa 20 metara u 85. munutu.

Na drugoj strani, pitanje pobjednika propustili su da riješe Eraković koji je sjajan solo-prodor Vladimira Jovovića i povratni pas na penalu, upropastio šutem preko prečke u 63. minutu.

Janjić je 12 minuta kasnije bio u sličnoj poziciji ali je loše zahvatio loptu, a najbolju šansu nakon što je Marušić predriblao golmana, sa gol linije je spasao Jovan Vujović.

"Ušli smo u utakmicu sa grčem, otuda i taj rano primljen gol. Igrali smo dobro, zaslužili makar bod, kroz pas igru dolazili u šanse ali su nas opet skupo koštale greške. Kažnjavaju nas, i moramo ih svesti na minimum. U svakom slučaju protiv lidera odigrati ovako dobro je znak velikog napretka ekipe", kazao je Nenad Vukčević, trener Podgorice.

I zaista iz prve šanse u 7. minutu Nikač je pogodio, nakon fenomenalne akcije koju je započeo Drinčić, nastavio Stijepović, ali i greške i lošeg postavljanja štopera domaćih. Uslijedila je ofanziva Podgorice, nekoliko dobrih napada prije izjednačenja.

A ono je došlo nakon lijepe akcije po desnoj strani i centaršuta beka Ukšanovića, na koji je maestralno odreagovao Matija Krivokapić i glavom matirao Ličinu u 37. minutu.

Nastavili su domaći u istom ritmu, ali Janjić je pasom sa centra pronašao Jovovića, Ivezić loše procijenio i skrivio penal.

Janjić je Ivezića poslao u jednu, loptu u drugu stranu za 2:1 u 43. minutu.

"Ličina je na kraju spasao pobjedu, i neshvatljivo je da su moji igrači tako olako mislili da će se od sebe riješiti neke izgledne situacije. Moramo raditi na efikasnosti, jer su u završnici moji fudbaleri bili brzopleti. U prvom poluvremenu je domaćin igrao odlično, a i smo tek u nastavku odigrali kako smo se dogovorili prije utakmice. Agresivno, sa kvalitetnim pasom i visoko", istakao je Milija Savović, trener Sutjeske.

Sutjeska ima 26 bodova, pošto je najbliži pratilac prije ovog kola, Iskra, poražena u Beranama od Jezera, Nikšićani će uvećati prednost na vrhu pred reprezentativnu pauzu.

PODGORICA - SUTJESKA 1:2

Podgorica - DG Arena. Gledalaca: 200. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Strijelci: Krivokapić u 38. minutu (Podgorica), Nikač u 7, Janjić sa penala u 43. minutu (Sutjeska). Žuti kartoni: Vlahović, Jovović i Stijepović (Sutjeska).

Podgorica: Ivezić - Ukšanović, Đajić, Bulatović, Popović (od 65. Adrović) - Suzuki, Boljević, Muharemović, Vujović - Maraš 8od 78. Sentoku), Krivokapić (od 78. Jovanović).

Sutjeska: Ličina - Vlahović, Drešković, Drinčić, Stijepović - Zoćević (od 90. Bojović), Augusto, Janjić (od 90. Raičević), Eraković (od 73. Bubanja) - Nikač (od 86. Marušić), Jovović (od 90. Matanović).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: