Kuman nakon još jednog poraza: Postoji rješenje...

Barselona sinoć izgubila 2:0 od madridskog Atletika

5149 pregleda 2 komentar(a)
Kuman, Foto: Reuters
Kuman, Foto: Reuters

Nakon poraza od Benfike, u srijedu u Ligi šampiona, Barselona je izgubila i prvi derbi ove sezone u La Ligi.

"Blaugrana" je sinoć na gostovanju Atletiku poražen 2:0 i, uz meč manje, nakon osam kola ima 12 bodova i nalazi se na 7. mjestu na tabeli.

Trener ekipe, Ronald Kuman sa tribina je gledao utakmicu.

„Tužan sam zbog rezultata. Mislim da smo u pojedinim djelovima utakmice bili dobri. Ali, lošija od svega bila je reakcija kod prvog gola. Prije utakmice smo razgovarali o tome kako treba da se branimo. Na sredini terena moraš da pratiš čovjeka, pali smo na tom ispitu. Možda smo u nekoliko navrata mogli da ih ugrozimo malo više, ali sve je već bilo odlučeno do odlaska na odmor“, rekao je Kuman.

Barsa nije mogla da probije Atletikov bedem.

„Kada gubite 2:0 od takvog tima, to je komplikovano. Kutinjo je imao dobru šansu, ali nijesmo je iskoristili. Njeismo imali mnogo prilika, ali morate da priznate da je teško i stvarati prilike protiv tima koji se brani sa velikim brojem igrača. Moralo je bolje, morali smo bolje da otvaramo prostor, sredina terena je mjesto na kome Atletiko ima najveću defanzivnu moć“, nastavio je Kuman.

Rješenje, smatra Kuman, postoji...

„Postoji rješenje, ali do njega nećemo doći ni danas ni sjutra, nema rješenja preko noći. Moramo da radimo, moramo da damo priliku mladim igračima i da se nadamo da će se povrijeđeni igrači vratiti što prije kako bismo mogli i da mijenjamo i odmaramo“, zaključio je trener Barselone.

Bonus video: