Real zaustavljen u Barseloni, povratnik u elitu srušio "kralja"

Real je ostao na vrhu poslije 8. kola, a ima isti broj bodova kao Atletiko i Real Sosijedad

7717 pregleda 0 komentar(a)
Gol Vidala za 2:0, Foto: Reuters
Gol Vidala za 2:0, Foto: Reuters

Nakon remija sa Viljarealom u La Ligi, pa senzacionalnog poraza od Šerifa u Ligi šampiona, Real je poklekao i u Barseloni - madridski tim je izgubio od Espanjola, povratnika u elitni rang, rezultatom 2:1.

Domaćin je najavio iznenađenje golom u 17. minutu, kada je Raul de Tomas, prvi strijelac druge lige prošle sezone, munjevito utrčao u peterac i pogodio na centaršut Embarbe.

U 60. minutu Espanjol je došao do 2:0, nakon što je Aleiš Vidal, bivši igrač Sevilje i Barselone, efektno proturio loptu kroz noge Naću, a zatim i matirao Kurtou.

Desetak minuta kasnije Karim Benzema je još jednom pokazao golgetersku klasu, precizno tukao sa ivice šesnaesterca poslije solo akcije, smanjio na 2:1 i najavio pritisak Reala do kraja meča.

Napadali su gosti, Azarov gol je poništen zbog ofsajda, bilo je nekoliko opasnih situacija, ali ostao je rezultat...

Real je tek treći put u posljednjih 14 godina izgubio je Espanjola, a iako je uvod sezone kada ekipa takvog formata doživi dva poraza u nizu uvijek počinje priča o krizi...

Real je ostao na vrhu poslije 8. kola, a ima isti broj bodova kao Atletiko i Real Sosijedad koji je remizirao u gostima Hetafeu - 1:1. Sevilja je porazom u Granadi (1:0), ispustila šansu da se priključi vodećima.

Viljarel je kući dobio Betis sa 2:0, a Elće Seltu sa 1:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: