Kalabrija: Nijedan tim u Italiji nije bolji od nas

„Bio sam premlad kad je Milan ovako dobro startovao u Seriji A i ne sjećam se toga. Jedini naš cilj ove sezone je skudeto”, poručio je Sandro Tonali, koji je dobio komplimente slavnog Paola di Kanija

4595 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

U Ligi šampiona odlično izdanje protiv Liverpula i još bolje protiv Atletika nisu nagrađeni - „redsi” su slavili 3:2, „kolćonerosi” uz pomoć sada već suspendovanog sudije Džunejta Čakira stigli do trijumfa u nadoknadi golom iz fantomskog penala.

Ali, zato Milanu sve ide sjajno u Seriji A. Tim Stefana Piolija na reprezentativnu pauzu ide sa 19 od mogućeg 21 boda, a remizirao je samo na gostovanju Juventusu.

Šestu pobjedu upisao je sinoć u Bergamu, gdje je savladao Atalantu 3:2. Bilo je 3:0, da bi domaći smanjili iz penala Duvana Sapate i gola Marija Pašalića u nadoknadi, koji je morao da bude poništen zbog očiglednog faula Sapate nad Žuniorom Mesijasom.

Nova nepravda nije pomutila slavlje „rosonera”, a Davide Kalabrija, koji je nosio kapitensku traku i zatresao mrežu već u 28. sekundi, prepun je samopouzdanja.

„U Italiji ima mnogo jakih timova, ali po mom mišljenju, nema boljih timova od Milana”, rekao je desni bek „rosonera”.

Ovo je Milanu najbolji start od sezone 2003/2004, a druga vezana pobjeda u Bergamu potvrđuje koliko je Pioli promijenio pristup tima koji je u decembru 2019. u istom gradu izgubio 5:0.

„Trener nam daje vjeru, ima jasnu predstavu o fudbalu koja nam svima omogućava da damo sve od sebe. Intenzitet je najvažnija karakteristika, jer možemo da održavamo tempo tokom cijelog meča i to nam donosi rezultate”, istakao je Kalabrija, koji je odličnim izdanjima zaslužio i poziv u reprezentaciju.

Jedan od heroja bio je i Sandro Tonali, koji je pogodio za 2:0.

„Bio sam premlad kad je Milan ovako dobro startovao u Seriji A i ne sjećam se toga. Jedini naš cilj ove sezone je skudeto”, istakao je mladi vezista.

A Paolo di Kanio, nekada sjajni fudbaler koji je igrao i za Milan, a sada TV komentator, oduševljen je igrama upravo bivšeg veziste Breše.

„Tonali je postao izuzetno kvalitetna opcija. Njegov razvoj je zapanjujući. Sada radi iste stvari kao u Breši, ali to čini još bolje i na većem nivou, što je Milanu neophodno”, naglasio je Di Kanio.

Bonus video: