Radulović: Ne postoje unaprijed dobijene utakmice, o Norveškoj tek nakon Gibraltara

"Najspremniji i najbolji će igrati. Nadam se da je povreda Stefana Savića posljednja za ovo okupljanje i da ćemo biti kompletni. Ako bude tako - svi će vidjeti agresivnu, napadački nastrojenu i borbenu Crnu Goru, koja je spremna da od prvog minuta igra na visokom nivou", jasan je Radulović

23123 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Crnogorska fudbalska reprezentacija Crne Gore se okupila danas pred vjerovatno i presudne duele u kvalifikacijama za Mundijal koji je čekaju u oktobru.

U petak je rival Gibraltar, tri dana kasnije Norveška - dva gostovanja sa kojih su dva trijumfa san.

A šta je realnost? Selektor Miodrag Radulović poručuje da je sada u mislima samo prvi rival - Gibraltar, rival koji je do sada poražen svih šest puta uz 25 primljenih golova.

Konkretno ga je naša selekcija u martu savladala 4:1.

"Gibraltar i Norveška su dvije totalno različite selekcije", rekao je Radulović i nastavio:

Posljednji meč - sa Letonijom u Podgorici (0:0) - ostavio je gorak ukus, napravio korak unazad u borbi za prva dva mjesta u grupi.

"Nije prijatno kada stvorite dosta prilika, imate posjed, dominirate, a onda to ne iskoristite da osvojite tri boda. Ipak, vjerujem da će povratkom Stefana Jovetića, formom koju su podigli i Stefan Mugoša i Uroš Đurđević, koji neće igrati protiv Gibraltara zbog kartiona, te Fatos Bećiraj, doći i golovi. Ali, ja sam trener koji ne dijeli tim na napad i odbranu, imamo igrača i iz veznog reda i iz odbrane koji mogu da zatresu mrežu".

Unaprijed dobijene utakmice ne postoje, jasan je selektor "hrabrih sokola".

"Najteže su takve utakmice. Mislim da sve staje u ovih 90 minuta, jer je grupa izjednačena, bilo je dosta neočekivanih rezultata. Mislim da smo selekcija koja je do sada imala najmanje oscilacija u grupi, ako izuzmemo visok poraz od Holandije. Ne smijemo da pomislimo da će biti lako, ali moramo da se nametnemo, da igramo svoju igru i uvjeren sam da imamo dovoljno kvaliteta da bismo slavili", navodi Radulović.

Gibraltar ima predstavnika u grupnoj fazi Lige konferencija (Linkoln), Crna Gora je daleko od toga.

"To govori da ne smijemo da ih potcijenimo. U toj ekipi koja igra Ligu konferencija ima 10 igrača iz nacionalnog tima. Disciplinovani su, tako se ponašaju i kod 0:0 i kod 0:3, tako da moramo da budemo na nivou".

Čekanja nema - Crna Gora ne može da kalkuliše sa sastavom.

"Najspremniji i najbolji će igrati. Nadam se da je povreda Stefana Savića posljednja za ovo okupljanje i da ćemo biti kompletni. Ako bude tako - svi će vidjeti agresivnu, napadački nastrojenu i borbenu Crnu Goru, koja je spremna da od prvog minuta igra na visokom nivou", jasan je Radulović.

Duel sa Norveškom je, dakle, sada u drugom planu.

"Nećemo misliti o Norveškoj. Imali smo lijek i za Halanda i za Sorlota u Podgorici, a onda kažnjeni iz jednog šuta. Imamo čime da se suprotstavimo Norvežanima, ali prvo da prođemo meč sa Gibraltarom", zaključio je crnogorski selektor.

Raspored

8. oktobar: Gibraltar - Crna Gora, Letonija - Holandija, Turska - Norveška (20.45);

11. oktobar: Norveška - Crna Gora, Letonija - Turska, Holandija - Gibraltar (20.45).

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: