Engleska se divi Salahu, Suaresova osveta Kumanu

As Liverpula postigao fenomenalan gol protiv Sitija, Klop ga uporedio sa Mesijem i Ronaldom

5541 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ljudi će ovaj gol pamtiti narednih 60 godina - rekao je Jirgen Klop nakon majstorije Mohameda Salaha protiv Mančester sitija.

Egipćanin je bio spektakularan u derbiju (2:2), a nakon što je asistirao Sadiju Maneu za 1:0, postigao je pogodak koji zaslužuje posebnu pažnju.

U jednom potezu je predriblao trojicu igrača "građana", onda mu je ostao i Ajmerik Laport - "slomio" je i njega i slabijom desnom nogom uz pomoć stative zatresao mrežu...

"Samo najbolji igrači na svijetu daju ovakve golove. Kada to urade Mesi ili Ronaldo, to je dodir klase. Sve što je uradio u tom napadu je bio zapanjujuće dobro", istakao je Klop.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Handanović (Inter) - imao je slovenački golman mnogo utakmica u kojima nije bio na svom nivou, ali protiv Sasuola je sve odradio kapitenski.

Handanović
Handanovićfoto: Reuters

Jedino je njegova zasluga što je Inter gubio samo 1:0 prije nego je stigao do preokreta.

ODBRANA

Kalabrija (Milan) - već dvije godine igra u reprezentativnoj formi. Protiv Atalante u Bergamu je bio strijelac u 28. sekundi.

Šaloba (Čelsi) - u tri utakmice u Premijer ligi je bio starter ove sezone. Čelsi je pobijedio sva tri puta, a Šaloba je postigao dva gola - u duelima sa Kristal Palasom i Sautemptonom.

Traore (Ren) - odigrao je gotovo perfektan meč protiv Pari Sen Žermena. Držao je desnu stranu, sačuvao Nejmara i zaslužio da bude igrač utakmice. PSŽ je izgubio prvi put ove sezone.

SREDINA

Lokateli (Juventus) - Juve sada liči na ono što želi Maks Alegri.

Lokateli
Lokatelifoto: Reuters

Vezni red "stare dame" više ne može da se zamisli bez novajlije iz Sasuola koji je postigao jedini pogodak u gradskom derbiju sa Torinom.

Taunsend (Everton) - Rafa Benites ga je "pokupio" sa tržišta kao slobodnog igrača i do sada - Taunsend je pojačanje godine u Premijer ligi.

U subotu je bio strijelac na "Old trafordu", gol je proslavio u stilu Kristijana Ronalda za zvižduke navijača Junajteda.

Kostić (Ajntraht) - vrijeme nesuglasica sa upravom je prošlo, Kostić opet misli samo na fudbal. Gol i asistencija u pobjedi nad Bajernom su ono što srpski reprezentativac često radi...

NAPAD

Salah (Liverpul) - zapamtili su ga Kanselo, Foden, Silva i Laport - driblinzi, asistencija i majstorski gol Egipćanina nisu krunisani pobjedom. Siti je pregrmio gostovanje na "Enfildu".

Verner (Čelsi) - "plavci" ne zavise od njegovih golova, jer ih ni ne postiže dovoljno, ali kompletna ekipa izgleda drugačije kada je na terenu borbeni Njemac.

Verner
Vernerfoto: Reuters

Za odličnu igru je nagrađen pogotkom u trijumfu nad Sautemptonom.

Suares (Atletiko Madrid) - pogled koji je uputio ka Ronaldu Kumanu kada je zatresao mrežu Barselone govori sam za sebe. Urugvajac nikada neće oprostiti Holanđaninu zbog načina na koji ga je otjerao sa "Nou kampa".

Džeko (Inter) - samo 33 sekunde su mu bile dovoljne da zatrese mrežu Sasuola, da Inter oživi u meču u kojem je 60 minuta bio nadigran. Kasnije je Džeko iznudio i penal za pobjedu.

Bonus video: