preliminarna runda kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Kadeti protiv Danaca, Kavaja: Želimo što više bodova

Meč na stadionu "Hibernijans“ na Malti počinje sjutra u 16 časova

2062 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Kadetska reprezentacija Crne Gore sjutrašnjim duelom sa Danskom počinje nastup turniru preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Radovana Kavaje na startu igraju sa najbolje rangiranom reprezentacijom u grupi. Meč na stadionu "Hibernijans“ na Malti počinje u 16 časova.

"Na ovom turniru igramo protiv reprezentacija sa specifičnim načinom igre. Zbog toga smo se u procesu selektiranja igrača vodili time da izaberemo one koji svojim karakteristikama mogu odgovoriti izazovu na pravi način", kazao je selektor Kavaja.

Već u prvom kolu "sokoli“ će imati najteži zadatak.

"Očekujemo dosta jakih duela i agresivne igre, kao i mnogo skok igre u sva tri meča. Nadamo se da ćemo, sa igračima koji su nam na raspolaganju, uspjeti da adekvatno odgovorimo u tim segmentima i tako dođemo do što više bodova. Danska je izuzetno jaka selekcija, posebno na fizičkom planu", dodao je Kavaja.

Iza naše ekipe je sedam pripremnih utakmica u prethodnih pola godine. Selektor je zadovoljan odrađenim na tim mečevima.

"Na prethodnim okupljanjima imali smo prilike da igramo sa dobrim protivnicima i da vidimo sa čime raspolažemo", rekao je Kavaja.

U drugom kolu grupe 1, "sokoli“ će se 9. oktobra od 11 časova sastati sa Turskom, dok će u posljednjem kolu, 12. oktobra, igrati sa domaćinom Maltom.