Nagrada za najbolji start sezone u skoro dvije decenije: Milan spremio novi ugovor Pioliju

Milan je u prvih sedam kola Serije A upisao šest pobjeda i remi uz gol-razliku 15:5, što je najbolji start od osvajanja Skudeta u sezoni 2003/04.

5271 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Čelnici italijanskog velikana Milana pripremaju novi ugovor za trenera Stefana Piolija, nakon najboljeg otvaranja sezone "rossonera" u posljednjih 18 godina.

Milanezi se nakon sedam kola nalaze na 2. mjestu Serije A sa 19 bodova, dva manje od lidera Napolija koji je otvorio sezonu sa sedam uzastopnih pobjeda.

Milan je u prvih sedam kola upisao šest pobjeda i remi uz gol-razliku 15:5, što je najbolji start od osvajanja Skudeta u sezoni 2003/04.

Kako pišu italijanski mediji, klub je toliko zadovoljan rezultatima da su spremni da započnu pregovore o novom ugovoru s Piolijem. Njegov trenutni ugovor vrijedi do kraja ove sezone.

Pioli je preuzeo "rosonere" u oktobru 2019. godine, ali je u aprilu prošle godine bio na ivici otkaza. Njegovo mjesto trebalo je da zauzme Ralf Rangnik.

Ipak, klupski šefovi su promijenili planove i Pioli je ostao na klupi predvodivši Milan do 2. mjesta u Serije A i povratka u Ligu šampiona nakon sedam godina.

Pioli je u 97 nastupa na klupi Milana upisao 54 pobjede, 25 remija i 18 poraza.

Bonus video: