Crna Gora želi da pokaže stav i kvalitet protiv Švedske

Crna Gora ima četiri boda iz četiri meča, osvojila ih je u duelima sa BiH (2:2 u Podgorici) i Luksemburgom (2:1 u gostima), a pored Švedske savladala ih je Italija (1:0)

4763 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Janjić na meču sa Švedskom, Foto: FSCG
Nikola Janjić na meču sa Švedskom, Foto: FSCG

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra od 18 časova igra sa Švedskom u 5. kolu grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Šveđani su prošlog mjeseca u Podgorici slavili 3:1, individualnom klasom Entonija Elange, 19-godišnjeg napadača Mančester junajteda, riješili meč, u kome su izabranici Miodraga Vukotića zaslužili više.

"Švedsku smo dobro upoznali, riječ je o veoma kvalitetnoj ekipi, protiv koje nije lako igrati. Ali, probaćemo da odgovorimo zahtjevima tog meča i dođemo do što boljeg rezultata", kazao je selektor Vukotić.

Crna Gora ima četiri boda iz četiri meča, osvojila ih je u duelima sa BiH (2:2 u Podgorici) i Luksemburgom (2:1 u gostima), a pored Švedske savladala ih je Italija (1:0).

"Ako uzmemo u obzir da smo igrali protiv jakih selekcija, mislim da smo pružili dobru igru, iako je rezultat izostao. Možemo posebno da žalimo za utakmicom protiv Švedske, u kojoj smo igrali kako smo i planirali. Međutim, desio se pad koncentracije u zadnjoj liniji, olako smo primili golove i nakon toga nismo imali snage da se vratimo. Dobro smo parirali Italiji, u kojoj je mnogo igrača iz Serije A, iako smo bili fizički istrošeni nakon duela sa Švedskom. Poslije dvije tako jake utakmice, mogu da budem zadovoljan prikazanom igrom, imali smo karakter i znali smo što igramo", rekao je Vukotić.

Takav stav očekuje i na gostovanju Švedskoj.

"Nikada u utakmicu ne ulazimo sa željom da se samo branimo. Ali, postoji sistem kojim možemo da se suprotstavimo određenom protivniku, kako da na najbolji način zaprijetimo toj ekipi. Nećemo razmišljati samo o odbrani, već ćemo pokušati da postignemo gol i izvučemo dobar rezultat", zaključio je Vukotić.

Bonus video: