Potvrđeno: Njukasl prodat saudijskom konzorcijumu

Sada je sve riješeno - Majk Ešli će dobiti oko 300 miliona funti i konačno je ispunjena želja navijača, koji su čekali da Ešliju vide leđa praktično od prvog dana kada je preuzeo klub

7528 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prodaja Njukasla saudijskom konzorcijumu je potvrđena od strane Premijer lige, a odmah zatim i od strane kluba sa sjevera Engleske.

Nakon što je saudijska vlada juče riješila dugogodišnji spor s katarskom televizijom BeIN, koja ima prava na prenose Premijer lige na Bliskom istoku, otklonjena je i posljednja prepreka da "svrake" budu prodate.

"Premijer liga, Njukasl i "Sent Džejms Holdings limited" su danas riješili spor oko preuzimanja kluba od strane konzorcijuma PIF, PCP Kapital partners i RB Sports&Media", navela je Premijer liga.

Sada je sve riješeno - Majk Ešli će dobiti oko 300 miliona funti i konačno je ispunjena želja navijača, koji su čekali da Ešliju vide leđa praktično od prvog dana kada je preuzeo klub.

Njukasl je tako dobio najbogatije vlasnike na svijetu, jer je saudijski javni investicioni fond težak oko 320 milijardi funti.

Spekuliše se da bi novi vlasnici odmah mogli da smijene trenera i da su Stivu Brusu dani na "Sent Džejms parku" odbrojani.

Bonus video: