Radulović pred Gibraltar: Da se nametnemo od prvog minuta, igraćemo s dva napadača

"Atmosfera koju smo imali definitivno je bila malo poremećena zbog povrede Savića, pa i Simića, ali dolazak u Gibraltar, a posebno pojavljivanje Jovetića, Vukčevića i Šarkića koji su se priključili ekipi, vjerujem da je sve vratila na staro", rekao je selektor Miodrag Radulović na pres konferenciji

16665 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra gostuje Gibraltaru u nastavku kvalifikacija za Mundijal i mora da osvoji tri boda ako želi da sačuva šanse za jedno od prva dva mjesta u grupi G.

Istog rivala su "hrabri sokoli" savladali u martu u Podgorici 4:1, ali Gibraltar je na svom terenu svim favoritima u grupi do sada bio veći izazov... Makar u prvom poluvremenu.

Zato u taboru naše selekcije znaju da potcjenjivanja ne smije da bude.

"Atmosfera koju smo imali definitivno je bila malo poremećena zbog povrede Savića, pa i Simića, ali dolazak u Gibraltar, a posebno pojavljivanje Jovetića, Vukčevića i Šarkića koji su se priključili ekipi, vjerujem da je sve vratila na staro", rekao je selektor Miodrag Radulović na pres konferenciji.

Gibraltar je izgubio svih šest mečeva, primio je 25 golova.

"U martu smo igrali s njima, znamo o kakvoj se ekipi radi, dodatno smo ih analizirali. Znamo šta nas očekuje, ali došli smo ovdje sa namjerom da se od prvog minuta adaptiramo, da pokažemo naš kvalitet i da osvojimo tri boda", kazao je Radulović i dodao:

"Jovetić i Vukčević su spremni - favoriti smo s njima, vidjelo se i ranije koliko su nam nedostajala ta tri igrača, računajući i Savića. Fokus je zato jasan - od prvog minuta želimo da nametnemo svoj stil i da napravimo pravu uvertiru za Norvešku".

Crna Gora će morati da napadne protivnika na vještačkoj podlozi.

"Nije isto igrati na vještačkoj podlozi. Ali nećemo tu tražiti alibi, zato smo u Podgorici u srijedu trenirali na sličnoj podlozi. Put je bio malo teži i duži nego što smo očekivali, na sve je ostavio traga, ali vjerujem da će se to već nakon treninga zaboraviti i da neće biti posljedica".

Ostale su još četiri utakmice u kvalifikacijama - po dvije u oktobru i novembru.

"Na preostala četiri meča u kvalifikacija gledam kroz cilj koji smo postavili - da napravimo iskorak u odnosu na prošli ciklus. To smo već ispunili i sada ćemo pokušavati u svakom meču da bude sve bolje i bolje. Želimo još, da što bolje okončamo kvalifikacije. Naravno da gledamo i osluškujemo šta se dešava u našoj grupi, ako nam se ukaže neka šansa sigurno ćemo uraditi sve da je iskoristimo".

Plan za sjutra veče je jasan:

"Igraćemo sa dva klasična napadača, a treba nam što bolji protok lopte. Želimo da pokušamo da naše bočne igrače - Haksabanovica i Marušića - dovedemo u situaciju da se nađu jedan na jedan, ako to uspijemo, a imamo dva napadača, biće puno lakše. Rival će biti dodatno motivisan i očekujemo da bude još oštriji nego u martu pod Goricom, očekujem da nedostatak u tehničkom planu proba da nadomjeste borbom i oštrom igrom, zato nama treba jednostavnija igra".

Već u ponedjeljak je meč u Oslu protiv Norveške.

"Stopostotno smo skoncentrisani na Gibraltar, ali budite sigurni da imamo i kvalitet i sav potencijal da se isprsimo Norveškoj", zaključio je Radulović.

Bonus video: