Ludi Danac: Neobične avanture Tomasa Gravesena

"Jednom je došao na trening, malo kasnije od svih, a dok smo se mi presvlačili izvadio je pištolj za peintbol ispod jakne i počeo da puca po nama. Premrli smo od straha", ispričao je škotski fudbaler
294 pregleda 0 komentar(a)
gravesen, Foto: Marca.com
gravesen, Foto: Marca.com
Ažurirano: 08.11.2017. 19:50h

Kada je 2005. godine došao u Real, Tomas Gravesen je dostigao vrhunac u karijeri.

Nekadašnji danski reprezentativac nije se uklapao u imidž "kraljevskog kluba", tima koji je bio tehnički nadaren, želio da igra atraktivno...

Gravesen je bio sve osim ne takav tip igrača. Izdvajao se, međutim, i po ponašanju van terena, što je otkrio njegov nekadašnji saigrač iz Evertona Džejms Mekfaden.

"Zvali smo ga Ludi Danac. Bio je čudan tip, za izbjegavanje. Pomalo i opasan, u nekim trenucima nepredvidiv", kazao je Mekfaden.

"Jednom je došao na trening, malo kasnije od svih, a dok smo se mi presvlačili izvadio je pištolj za peintbol ispod jakne i počeo da puca po nama. Premrli smo od straha", ispričao je škotski fudbaler.

Bilo je još neobičnih priča.

"Znao je da baci petarde u prostoriju u kojoj su bili fizioterapeuti, i to dok su masirali igrače", kazao je Mekfaden.

Gravesen je imao još jednu osobinu...

"Nije želio da iznajmi kuću, ponekad je spavao u hotelu, a više kod Lija Karslija, našeg saigrača. Bilo mu je žao da troši novac. Imao je dobar automobil, ali je zimi vozio skromnog 'Megana', objašnjavajući da je riječ o zimskom automobilu", kazao je Mekfaden.

Gravesen je, ipak, legenda Evertona, u kome je proveo pet sezona (2000-2005), a gdje je i završio karijeru 2008. godine, nakon što je proveo sezonu na "Gudisonu", na pozajmici iz Seltika.

Bonus video: