Crna Gora promašivala, pa griješila u odbrani i izgubila od Švedske

To je treći poraz tima Miodraga Vukotića na petom meču u grupi F u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

10618 pregleda 11 komentar(a)
Nikola Krstović bez pogotka u Helsingborgu, Foto: Fscg.me
Nikola Krstović bez pogotka u Helsingborgu, Foto: Fscg.me

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Švedske u gostima 3:1, u meču u kome nije iskoristila nekoliko dobrih šansi i opasnih akcija u prvom dijelu, bila na ivici ubjedljivog poraza, a u finišu mogla i da se bori za bod.

To je treći poraz tima Miodraga Vukotića na petom meču u grupi F u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Švedska je i prošlog mjeseca slavila u Podgorici istim rezultatom.

Bolji od Crne Gore bili su i Italijani 1:0 u Vićenci, dok je ostvarena pobjeda nad Luksemburgom u gostima 2:1, a osvojen bod protiv Bosne i Hercegovine u Podgorici 2:2.

Crna Gora je u Švedskoj igrala dobro u prvom poluvremenu, bila i opasnija, imala i šansi i mnogo opasnih situacija, ali je primila gol u 35. minutu - strijelac Hadžal uz lošu postavku centralnog dijela odbrane.

U nastavku je sve bilo u znaku domaćih, Gigović je povisio za 2:0, a Elanga, 19-godišnjak Mančester junajteda i dvostruki strijelac u Podgorici, iskoristio grešku Matanovića i efektno pogodio.

Ostalo je 20-ak minuta do kraja, pad u igri Crne Gore je bio veliki, prijetio je i ubjedljiviji poraz, ali je rezervista Omar Sijarić u 82. minutu lijepim udarcem sa 13-14 metara smanjio na 3:1.

U 87. minutu Sijarić je još jednom bio u akciji, izborio je penal, da bi Milan Vukotić loše šutirao sa 11 metara - mlako i po zemlji, golman Brolin ga je pročitao i zaustavio loptu.

Naredni meč mladih sokola je u utorak u Podgorici protiv Republike Irske.

Bonus video: