Hrvati spremni za pakao sa Grcima

Hrvatska favorit pred večerašnji duel sa Grčkom na zagrebačkom Maksimiru. Sjeverna Irska dočekuje Švajcarsku
72 pregleda 4 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija Hrvatske, Foto: Reuters
Fudbalska reprezentacija Hrvatske, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.11.2017. 10:18h

U narednih sedam dana biće poznati svi učesnici Svjetskog prvenstva u fudbalu.

Na Mundijal u Rusiji su se direktno plasirale 23 reprezentacije, ostalo je još devet mjesta - šest imena biće poznato nakon plej-of okršaja, te tri po završetku afričkih kvalifikacija.

Evropski baraž dueli su svakako najinteresantniji, a najviše pažnje privlače utakmice Hrvatske i Grčke, te Švedske i Italije. Preostala dva para su Sjeverna Irska - Švajcarska i Danska - Republika Irska.

Dalić: Do Rusije kako znamo i umijemo

Plej-of počinje večeras utakmicama u Zagrebu i Belfastu - Hrvatska je favorit protiv Grka, dok se Švajcarcima daje prednost u dvomeču sa Sjevernom Irskom.

"Moramo da se plasiramo na Mundijal. Kako znamo i umijemo. Mislim da smo u prednosti i da Hrvatska ima kvalitet da obezbijedi SP", rekao je selektor "vatrenih" Zlatko Dalić.

Dalić takođe igra i za ugovor u HNS-u, jer će ako eliminiše Helene gotovo sigurno dobiti šansu i da vodi ekipu na Mundijalu.

"Sada ne mislim o tome. Ako ih eliminišemo ostale stvari ćemo lako riješiti", dodao je Dalić koji je ekipu preuzeo prije presudne utakmice u kvalifikacijama protiv Ukrajine u Kijevu.

Grci spremili bogatstvo selektoru ako prođu Hrvate

Grčka igrački jeste slabija od Hrvatske, ali daleko od toga da je bez šansi u dvomeču.

"Moramo da budemo skoncentrisani, da branimo prostor i da greške svedemo na minimum. U Zagrebu će biti veoma teško, ali vjerujem da možemo do pozitivnog rezultata, što bi nam uvećalo šanse pred revanš", kaže selektor Grčke Mihael Skibe.

Grčki mediji javljaju da će njemački stručnjak dobiti premiju od čak pola miliona eura ako prođe na Mundijal.

Švajcarci favoriti, Petković cijeni Irce

Švajcarska je u kvalifikacionoj grupi imala učinak od devet pobjeda i jednog poraza, i to joj je bilo dovoljno da završi iza Portugala i ode u baraž. Rival je po mjeri, ali...

"U baražu nikog ne smijemo da potcijenimo. Možemo da budemo zadovoljni žrijebom, ali sada je vrijeme da na terenu dokažemo da smo bolji", kaže selektor Vladimir Petković.

Sjeverna Irska juri prvi plasman na Mundijal još od 1986. godine i nastupa u Meksiku.

"Znamo koliko narod očekuje od nas, osjećamo taj pritisak na svakom koraku. Ali, spremni smo da se nosimo sa njim i da obradujemo navijače", istakao je napadač Džoš Megenis.

Italija nije bila u baražu za veliko takmičenje još od SP 1998, a javnost na Apeninima se više nego ikada plaši da će "azuri" ostati kući.

Razloga je mnogo, a najveći što se ne vjeruje selektoru Đanpjeru Venturi.

A najneizvjesniji par baraža, makar na papiru, trebalo bi da bude duel Republike Irske i Danske, ekipe koja je bila u kvalifikacionoj grupi sa Crnom Gorom.

"Igraćemo ponosno, kao i uvijek", jasan je selektor Iraca Martin O'Nil.

RASPORED

DANAS

Hrvatska - Grčka 20.45

Sjeverna Irska - Švajcarska 20.45

PETAK

Švedska - Italija 20.45

SUBOTA

Danska - Republika Irska 20.45

NEDJELJA

Švajcarska - Sjeverna Irska 18.00

Grčka - Hrvatska 20.45

PONEDJELJAK

Italija - Švedska 20.45

UTORAK

Republika Irska - Danska 20.45

Bonus video: