Sunce Andaluzije pred put u Oslo i meč na sve ili ništa, Bećiraj: Imamo nadu i borićemo se do kraja

Poraz od Norveške bi ugasio posljednju nadu, remi je zadržao, a pobjeda dovela Crnu Goru u poziciju da u posljednja dva meča vjeruje u čudo

17755 pregleda 88 reakcija 11 komentar(a)
Bećiraj postiže gol iz penala protiv Gibraltara, Foto: Savo Prelević
Bećiraj postiže gol iz penala protiv Gibraltara, Foto: Savo Prelević

Od specijalnog izvještača Vijesti

Crnogorski fudbaleri iz Gibraltara, nakon uspješno odrađenog posla i pobjede od 3:0, preselili su se u Marbelju, kao usputnu stanicu do Osla.

Iz vrele Andaluzije u hladnu Skandinaviju putuju u nedjelju, na meč sa Norveškom, u osmoj rundi grupe G kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Trening oporavka i odmor na suncu - to je plan današnjih aktivnosti, dok će stručni štab dodatno analizirati narednog rivala.

Pobjedom nad autsajderom u grupi, Crna Gora je ostala kandidat za jednu od prve dvije pozicije, a takav status donijeli su joj Adam Marušić, koji je u sedmom minutu otvorio put, te Fatos Bećiraj, koji je zatvorio utakmicu sa dva pogotka-

"Znali smo se o kakvom je protivniku riječ i na kakvoj će se podlozi igrati, pa smo se tako i spremali za meč. Teško su ih jače selekcije otvarile, ali mi smo, na sreću, to uspjeli rano. Nakon drugog gola smo sve kontrolisali, ali i čuvali svježinu za naredni meč", rekao je Bećiraj.

Svaki trijumf, pa i očekivani, uliva samopouzdanje, naglasio je.

"Kada na strani dobiješ nekoga 3:0, raste samopouzdanje. Imamo nadu, borićemo se do kraja", kazao je Bećiraj.

Slijedi Norveška, u ponedjeljak - na sve ili ništa. Norvežani imaju tri boda više, tri kola prije kraja.

Matematika je vrlo jednostavna - poraz bi ugasio posljednju nadu, remi je zadržao, a pobjeda dovela Crnu Goru u poziciju da u posljednja dva meča vjeruje u čudo.

"Čeka nas mnogo jači protivnik, koji ima odlične igrače koji igraju u ozbiljnim klubovima. Ali, idemo da pokušamo da osvojimo bodove. Tako će biti do kraja kvalifikacija, nadamo se da ćemo na kraju uspjeti da stignemo do baraža", rekao je iskusni napadač.

Rekorder po broju nastupa u crvenom dresu (82), sa dva pogotka u Gibraltaru stigao je do brojke od 15 golova u nacionalnom timu.

"Od 2009. i debija protiv Italije sam tu, možda sam propustio dvije-tri utakmice. Naravno da sam srećan zbog toga i biću tu dok sam god potreban reprezentaciji. Ponosan sam na broj nastupa u nacionalnom dresu, bilo je dobrih i loših utakmica, ali sam čist pred sobom da sam na svakoj dao 100 odsto svojih mogućnosti", rekao je Bećiraj.

Bonus video: