Boban: Ko razumije fudbal neće podržati Mundijal na svake dvije godine

"Tako bismo otpisali 100 godina istorije Svjetskog prvenstva, najboljeg takmičenja na planeti", rekao je legendarni Hrvat

6115 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Legenda jugoslovenskog i hrvatskog fudbala Zvonimir Boban je kritikovao stavove ljudi iz FIFA, koji se zalažu da se Svjetsko prvenstvo u fudbalu održava na svake dvije godine.

"Svaka normalna osoba koja razumije i poštuje fudbal ne može da prihvati ideju o mundijalima koji bi se igrali na svake dvije godine. Tako bismo otpisali 100 godina istorije Svjetskog prvenstva, najboljeg takmičenja na planeti. Fudbal ne može jednostrano da se mijenja bez dobrog savjetovanja sa uključenim akterima igre. Da bi to prošlo, UEFA mora da organizuje EURO svake dvije godine, a nacionalne lige da smanje broj ekipa", rekao je Boban.

"Najapsurdnije je da bi tokom godine, ako se ta ideja realizuje, ostala samo dva termina za međunarodne utakmice reprezentacija. Već tri reprezentativne utakmice zaredom su previše, igrači su "mrtvi" poslije njih. Sve preko toga je suludo. Putovanja ne štete igračima, ali štete im previše utakmica u nizu", istakao je Boban.

Bonus video: