"Sokoli" vjeruju, Hakšabanović najavljuje: Daćemo 200 posto, idemo na pobjedu u Oslu

"Haland je veliki igrač, važan je za Norvešku, ali ne mislimo o njemu i koga nema ili ima - naš fokus je na ono što mi možemo da uradimo", jasan je Hakšabanović

10210 pregleda 26 reakcija 7 komentar(a)
Hakšabanović na treningu u Oslu, Foto: Savo Prelević
Hakšabanović na treningu u Oslu, Foto: Savo Prelević

Od specijalnog izvještača Vijesti

Skoro deset sati trebalo je crnogorskim fudbalerima da sa juga Evrope dođu na sjever.

Zbog kašnjenja u polijetanju, zatim leta dugog četiri i po sata, na kraju i procedura na ulasku u Norvešku, u Oslo su doputovali na vrijeme da pravo sa aerodroma odu na stadion Uleval, gdje će sjutra od 20 i 45 igrati osmi meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

I to onaj u kome moraju da idu na sve ili ništa.

Crna Gora uoči sjutrašnje utakmice ima tri boda manje od Norveške, koja zauzima drugo mjesto u grupi G.

Domaćin želi da nastavi da prati lidera Holandiju i da otpiše Crne Goru, koja, s druge strane, želi da se umiješa u borbu za drugo mjesto - to su razlozi zbog kojih Sead Hakšabanović najavljuje dobar duel.

"Biće dobra utakmica, puna ritma, jer oba tima žele da izađu na teren i da pobijede. Mi ćemo igrati na tri boda, a mislim da će biti dosta prostora za nas da uradimo nešto u napadu. Znamo važnost utakmice i očekujem da damo 200 posto", kazao je napadač Rubina..

Norveška je oslabljena, nema superzvijezde Erlinga Halanda, nema ni Aleksandera Sorlota, strijelca gola za pobjedu u Podgorici.

"Haland je veliki igrač, važan je za Norvešku, ali ne mislimo o njemu i koga nema ili ima - naš fokus je na ono što mi možemo da uradimo", jasan je Hakšabanović.

Crna Gora u posljednja tri kola igra protiv tri favorita u grupi. Meč sa Norveškom odlučuje koliko će rezultatski biti važni novembarski dueli u Podgorici, sa Turskom i Holandijom.

"Igramo protiv tri jaka tima do kraja kvalifikacija, ali znamo i naše kvalitete - moramo da samo sve od sebe i da vidimo za šta će biti to dovoljno", zaključio je Hakšabanović.

Bonus video: