Briljira i van terena: Vinisijus pokrenuo aplikaciju koja spaja obrazovanje i fudbal

Jedini je investitor u ovom projektu, uložio je preko 300.000 eura za pokretanje

3496 pregleda 3 komentar(a)
Vinisijus, Foto: Reuters
Vinisijus, Foto: Reuters

Brazilski fudbaler, Vinisijus Žunior osnovao je Institut Vini Jr, organizaciju koja uz pomoć moderne tehnologije i sporta pomaže mladim Brazilcima pri učenju.

Igrač madridskog Reala osnivanjem Instituta želi da pomogne svima koji nemaju pristup kvalitetnom obrazovanju, kako bi imali bolje prilike za upis na fakultet. Jedna od glavnih karakteristika njegove organizacije je aplikacija Base, koja kroz fudbalske teme podučava djecu te ih pokušava zainteresovati za učenje.

“Moj prvi cilj je da pomognem djeci, kako bi kroz obrazovanje mogli postići više u životu. Da, san je svakog djeteta igrati fudbal, ali je još ljepše ako im kroz učenje možemo pomoći u borbi sa siromaštvom. U favelama treba stasati što više doktora, advokata i inženjera, a naša je namjera pomoći im u tome”, rekao je Vinsijus prilikom predstavljanja ovog projekta.

Nije to njegova prva dobrotvorna inicijativa. Otkako je potpisao za Real ne prestaje da sa donacijama lokalnoj zajednici. Isto tako, jedini je investitor u ovom projektu, uložio je preko 300.000 eura za pokretanje.

“Uzori su mi Lebron Džejms, Luis Hamilton i Markus Rašford, odnosno njihov humanitarni rad. Aplikacija spaja obrazovanje i fudbal, na taj je način učenje svima zabavnije. Sport nam je podloga za nastavu matematike i portugalskog jezika, ali ih podučavamo i o problemima u svijetu, poput ekologije i jednakosti među ljudima”, dodao je Vinisijus.

Bonus video: