"Kafeterosi" bi dali sve za reprizu 2014.

Kolumbija i Japan u Saransku (14 časova) otvaraju grupu H. Tim Hosea Pekermana je na prošlom SP bio ubjedljiv protiv “samuraja” - slavio je sa 4:1...
0 komentar(a)
Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.06.2018. 07:25h

Kolumbija i Japan su opet zajedno u grupi, baš kao i prije četiri godine u Brazilu.

Razlika je što će sada otvoriti Mundijal (14 časova na “Mordovija areni” u Saransku), ali nije se mnogo toga promijenilo u taborima “kafeterosa” i “samuraja” u odnosu na Mundijal 2014.

Dakle, Kolumbija je i sada favorit, doduše ne veliki s obzirom na to da je grupa H u kojoj su i Poljska i Senegal s pravom proglašena najneizvjesnijom na SP u Rusiji. Niti u njoj ima favorita, niti klasičnog autsajdera, iako stručnjaci najveće šanse da odu u osminu finala daju Poljacima i Kolumbijcima.

"Kada pomislite na Japan, odmah znate koji su mu kvaliteti, kao i svim azijskim selekcijama. Krasi ih velika brzina i upornost, brza transformacija iz odbrane u napad, ali i obrnuto", rekao je napadač Kolumbije Luis Murijel.

Problem za Kolumbijce pred premijeru je povreda Hamesa Rodrigesa. Bajernov vezista je preskočio nekoliko treninga prošle sedmice zbog mišićnih problema i pod znakom je pitanja za duel sa Japancima.

"Hames je veoma važan za nas. Biće dobro ako zaigra, ali alternative su spremne u svakom trenutku", istakao je selektor Hose Pekerman.

Kolumbija nije izgubila u posljednja tri međusobna duela protiv Japana (dvije pobjede i poraz), a na Mundijalu prije četiri godine je bila ubjedljiva - slavila je sa 4:1.

Pekermanovu ekipu krasi to što bukvalno svi mogu da zatresu mrežu. U kvalifikacijama je najbolji strijelac bio Rodriges sa šest golova, tri je dao Karlos Baka, a dva Radamel Falkao. Čak desetorica igrača su bili strijelci po jednom...

"To da li će igrati Hames ili ne, nije toliko važno za nas. Mi se spremamo za utakmicu na svoj način, a priprema ne zavisi od sastava protivnika", istakao je defanzivac Japanaca Juto Nagatomo.

Japan nije pobijedio na šest posljednjih utakmica kada su se mundijali igrali na evropskom tlu (u Francuskoj 1998. i Njemačkoj 2006), a nikada na SP do sada nije slavio u duelima sa južnoemaričkih selekcijama - ima remi i tri poraza.

Bonus video: