Italija zbog navijača i Donarume ne želi da igra u Milanu

Švajcarska je trenutno druga u grupi, tri boda iza Italije, uz meč manje, pa je predstojeći susret i odlučujući za plasman na Svjetsko prvenstvo

3278 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Fudbalski savez Italije odlučio je da promijeni mjesto odigravanja utakmice sa Švajcarskom zbog ponašanja navijača na meču sa Španijom u polufinalu Lige šampiona.

Duel sa Švajcarcima u kvalifikacijama za Mundijal trebalo je da se igra na San Siru 12. novembra, ali je nakon što se Đanluiđi Donaruma našao na meti publike u Milanu, koja ga je žestoko vrijeđala tokom meča sa Španijom, zbog prelaska u PSŽ, odlučeno da se domaćinstvo zamijeni.

Švajcarska je trenutno druga u grupi, tri boda iza Italije, uz meč manje, pa je predstojeći susret i odlučujući za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Italija ne želi ništa da prepusti slučaju, kako se ne bi dogodilo da propusti i drugi šampionat svijeta zaredom, želi bezrezervnu podršku navijača, a ne zvižduke i uvrede kao prije nekoliko dana.

Rimski Olimpiko je glavni kandidat da zamijeni MIlano, ali je stanje terena je zabrinjavajuće, na šta su se već žalili treneri Lacija i Rome - Sari i Murinjo.

Osim toga, šest dana prije fudbalske utakmice na stadionu igrati prijateljski ragbi susret Italija - Novi Zeland.

U slučaju da niko ne želi da preuzme odgovornost za stanje na terenu, prema druga alternativa je stadion Atalante...

Bonus video: