Bivši fudbaler se oglasio ispred udruženja "fudbalska crna gora"

Dragan Vujović: Ko štiti upravljačku strukturu FSCG?

"Fudbalski radnici, treneri, bivši igrači, uključite se, krajnji je čas za reakciju i spas crnogorskog fudbala", saopštio je Vujović

3350 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nedašnji fudbaler Dragan-Guzo Vujović oglasio se saopštenjem ispred organizacije Fudbalska Crna Gora, sa cilje, kako je isakao, "da obavijesti i upozori javnost na situaciju u fudbalu u Crnoj Gori".

"Većina je već upoznata sa trenutnom organizacijom i načinom rada FSCG, a izbori koji su sprovedeni na nivou svih fudbalskih organa su evidentirani kao nelegalni od strane nadležnih inspekcijskih organa", saopštio je Vujović.

"Zvaničnim putem smo postavili pitanja u vezi te situacije nadležnim institucijama, Ministarstvu PNKS i Upravi za sport i mlade. Tako već vise od tri mjeseca FSCG rukovodi garnitura koja je nelegitimno izabrana na Skupštini koja se odlukom Inspektorata za sport, nije smjela održati shodno odlukama glavnog inspektora za sport. Od pomenutih institucija smo tražili reakciju, uvodjenje prinudne uprave koja bi organizovala rad u narednom periodu i novi izborni proces na svim nivoima u FSCG", naveo je Vujović.

Dragan Vujović
Dragan Vujovićfoto: Koalicija za 21. vijek

"Pa opet pitamo, ko štiti predsjednika i upravljačku strukturu FSCG?"

"Tražili smo reakciju nadležnih organa, ministarstva i uprave, međutim već nekoliko mjeseci nadležni ne reaguju, a rezultati koji se ostvaruju su odavno upalili crveni alarm za opasnost koja prijeti fudbalu u našoj državi. Čak se i novoustoličeni VD direktora Uprave za sport i mlade, gospodin Begović, uključio da svojom pozicijom utiče na regularnosti prijemom čelnika FSCG, koji od iste te uprave još nisu zvanično priznati".

"Osvrt samo na poslednjih 10 dana fudbalskih dešavanja je dovoljan pokazatelj rezultata koji su crnogorski fudbal doveli na 54. mjesto u UEFA takmičenjima klupskog fudbala, a reprezentativni fudbal je odavno u trećem, pa i četvrtom šeširu i tako redom... Takav nekvalitetan rad u dužem vremenskom periodu je doveo da će se u budućim kvalifikacijama za UEFA takmičenja naše selekcije i naši klubovi počinjati od predkvalifikacija, kao što se već dešava sa selekcijama ženskog fudbala. Rezultati kadetske selekcije na turniru na Malti, omladinske u mečevima sa Albanijom, mlade u kvalifikacijama i na kraju A selekcije su dovoljan pokazatelj, pa i ove kvalifikacije za Mundijal 2022", dodao je nekadašnji fudebaler Budućnosti, Montreala i Njujork Kosmosa, uz zaključak:

"Pa opet pitanje, do kada će nadležni tolerisati i žmuriti nad situacijom? A fudbalski radnici, treneri, bivši igrači, uključite se, krajnji je čas za reakciju i spas crnogorskog fudbala".

Preporučujemo za Vas