Ko će biti „arhitekta”novog, arapskog Njukasla?

Ralf Rangnik ili Luis Kampos - to su želje bogatih vlasnika kluba sa sjevera Engleske

8328 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Da bi Njukasl krenuo u napad na najveće zvijezde evropskog fudbala nakon što je vlasnički prešao u ruke bogatih arapskih šeika, potrebno je da potencijalnim pojačanjima, pored novca koji ne predstavlja problem, ponudi i ambiciozan projekat. U ovom momentu “svrakama” nedostaje sve sem novac i navijači koji su jedni od lojalnijih u evropskom fudbalu.

Na “Sent Džejms parku” se uveliko traži menadžer, jer je jasno da projekat koji ne znači borbu za opstanak ne može da iznese Stiv Brus. Nekadašnji štoper Mančester junajteda će sigurno biti na klupi Njukasla do kraja sedmice (slijedi domaći meč sa Totenhemom, ulaznice su odavno rasprodate), ali već od ponedjeljka bi trebalo da bude smijenjen.

Saudijski vlasnici imaju nekoliko kandidata za Brusovog nasljednika - pominje se Frank Lampard, te Edi Hau, ali i Lusijen Favr koji je posljednji angažman imao u Borusiji iz Dortmunda. Favr je sada najozbiljnije ime koje se veže za Njukasl, jer je navodno Brendan Rodžers odmah odbio mogućnost da napusti Lester...

Sa Favrom bi, prenose engleski mediji, na sjever Engleske mogao da dođe i Ralf Rangnik, koji je prvo stvorio Hofenhajm, kasnije i Lajpcig, sada je u Lokomotivi iz Moskve. Ako bi Rangnik odbio da napusti Rusiju zbog Njukasla, opcija da dođe na mjesto direktora je još jedan dokazani “mag” - Luis Kampos. Portugalac, koji se proslavio kao “arhitekta” Monaka i Lila, bez kluba je od ljetos kada je napustio upravo Lil, aktuelnog šampiona Francuske.

Kampos ili Rangnik - odlučiće ko je novi menadžer, a na zimu, u janarskom prelaznom roku, kreće pohod na pojačanja. Spekuliše se da bi novi igrači “svraka” mogli da postanu štoper Nejtan Ake (Mančester siti), ofanzivni vezista Džesi Lingard (Mančester junajted), zadnji vezni Bubakar Kamara (Marsej) i lijevi bek Oven Vajndal (AZ Alkmar).

Da za početak Njukals postane stabilan premijerligaš...

Bonus video: