Otkada je došao u Levante propustio je 50 utakmica zbog povreda: Điđova borba se nastavlja

Nikola Vukčević je ove sezone zbog problema s povredama odigrao samo 33 minuta za Levante, dva manje nego u dresu reprezentacije

7063 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Odlične igre Nikole Vukčeviča u Bragi bile su ljeta 2018. dovoljan razlog da Levante reaguje na tržištu onako kako nije navikao - napravio je najveći transfer u istoriji i doveo crnogorskog vezistu za 8,9 miliona eura

U prve dvije sezone popularni Điđo je odigrao skoro 50 ligaških utakmica za klub iz Valensije, dobro je počeo i treću dok se nisu pojavili problemi s leđima. Kasnije su prerasli u hronične, pa je 29-godišnji fudbaler igrao sve manje - tako je prošle sezone sakupio tek 13 mečeva u španskoj La Ligi, ove je bio na terenu svega 33 minuta u dva duela.

”Najskuplje pojačanje u istoriji Levantea je zaista skupo koštalo”, navodi “Marka”.

Madridski list barata brojkama i nema milosti prema nekadašnjem kapitenu Budućnosti. Od 136 mečeva koliko je odigrao Levante od kada je Vukčević dio tima, naš igrač je propustio tačno 50. Ili, nešto manje od 37 odsto zvaničnih duela.

Vukčević, kojem ugovor s Levanteom ističe u junu 2022, bio je na spisku naše selekcije za oktobarske duele u kvalifikacijama za Mundijal. Na Gibraltaru je odigrao dvadesetak minuta (ušao je kod rezultata 3:0), a sjutradan je na treningu u Estaponi povrijedio zglob. Zato i nije bio u konkurenciji za duel sa Norveškom, nije ni otputovao u Oslo, ali se ne očekuje da dugo pauzira.

Posljednja povreda, iako manje ozbiljna od problema s leđima koje vuče Vukčević, bila je povod španskim medijima da se bave “slučajem Vukčević”, jer je postao trend da je sve više na tribinama, a sve manje na terenu.

Brojke, doduše, ne lažu. One govore da je prve sezone u La Ligi igrao 17 utakmica i da je 18 propustio zbog povrede. Druga sezona mu je bila najbolja - bio je na terenu 32 puta, a treće svega 16. “Marka” napominje i da je prošle sezone četiri dana proveo u bolnici zbog bolova u leđima...

Levante nakon osam kola u španskom prvenstvu nema pobjedu, sakupio je četiri boda, a tokom reprezentativne pauze je promijenio trenera - Paka Lopesa je prije desetak dana naslijedio Havijer Pereira. Levante u subotu dočekuje Hetafe, gotovo sigurno bez Vukčevića, ali bi naš reprezentativac mogao da bude u protokolu za duel sa Seviljom na “Sančes Pishuanu” narednog vikenda.

Prije sedam dana, tokom okupljanja reprezentacije, Vukčević je komentarisao situaciju sa povredama.

”Bio sam odsutan između sedam i osam mjeseci, od čega tri i po uopšte nisam bio u trenažnom procesu. Previše je to za svakog fudbalera, a meni je posebno žao što se to desilo u periodu kada sam vjerovatno igrao najbolji fudbal. Ali, odigrao sam dvije utakmice u posljednje vrijeme, ušao sam protiv Barselone i Selte i osjećam se sve bolje. Nadam se da ću se u što skorije vrijeme vratiti u staru formu".

Bonus video: