"Blic-krig" Petrovca: Preokret u dva minuta, agonija Podgorice

Petrovac u finišu preokrenuo protiv Podgorice i slavio 2:1 u premijernom meču 11. kola Telekom 1. CFL

10425 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Telekom 1. CFL/ FSCG
Foto: Telekom 1. CFL/ FSCG

Podgorica je pod Malim brdom povela početkom nastavka, imala rezultat, kontrolu igre i putovala ka prvoj pobjedi još od kraja avgusta, a onda su Petrovčani u finišu režirali spektakularan preokret.

Za samo dva minuta - u 81, pa 83, izabranici Vladimira Jankovića postigli su dva gola, pobijedili 2:1 i napravili skok na drugo mjesto uoči subotnjih i nedjeljnih preostalih mečeva 11. kola.

Prvo je u 81. minutu, nakon kornera Petra Vukčevića, Japanac Keita Suzuki nespretno reagovao i glavom sa prve stative savladao svog golmana, Nikolu Ivezića.

Tek što su gosti krenuli sa centra i izveli jedan napada sijevnuo je kontranapad u režiji rezervista domaćih: Zaim Divanović je probio po desnoj strani, ubacio u šesnaesterac, Nikola Zvrko se fantastično kretao, naletio na loptu i poslao je u mrežu.

Petrovac se vratio pobjedama nakon tri vezana meča bez trijumfa, dok je Podgorica ostala pretposljednja, sa samo jednom pobjedom u dosadašnjih 11 kola i svega pet osvojenih bodova.

Tako je u vodu pala dobra, konkretnija igra izabranika Nenada Vukčevića u prvom poluvremenu, ali i fenomenalan gol veziste Žarka Popovića, koji je u 49. minutu udarcem sa skoro 40 metara prebacio loše postavljenog golmana Sergeja Joksimovića.

Preostali mečevi 11. kola igraju se za vikend.

Lider Sutjeska sjutra u 16 časova dočekuje Zetu, dok sat kasnije Dečić i Jezero.

U nedjelju, Iskra čeka Rudar (17 h), dok je za 18 časova planiran derbi kola između Mornara i Budućnosti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: