Liga nacija: Crna Gora u 4. šeširu, mogući rivali Srbija, BiH, Rusija, Norveška...

Treće po redu izdanje Lige nacija igrat će se u junu i septembru 2022. godine

13697 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Fudbalska reprezentacija Crne Gore naći će se u četvrtom šeširu u žrijebu za B Ligu nacija, koji će se održati 16. decembra.

"Sokoli" su u prethodnom izdanju ovog takmičenja osvojili prvo mjesto u grupi Lige C, u konkurenciji Luksemburga, Azerbejdžana i Kipra, čime su izborili plasman u viši rang i duele sa jačim selekcijama.

Šeširi u Ligi B izgledaju ovako:

Prvi: Ukrajina, Švedska, BiH, Island

Drugi: Finska, Norveška, Škotska, Rusija

Treći: Izrael, Rumunija, Srbija, Republika Irska

Četvrti: Slovenija, Crna Gora, Albanija, Jermenija

Treće po redu izdanje Lige nacija igrat će se u junu i septembru 2022. godine.

U junu će biti odigrana čak četiri kola, a u septembru preostala dva. Prvo kolo na programu je 2. juna, a posljednje 27. septembra.

Još nije poznato kakav će uticaj plasman u Ligi nacija imati na kvalifikacije za Euro 2024. godine jer UEFA još nije odredila precizan sistem kvalifikacija za naredno prvenstvo Evrope.

UEFA je u odnosu na prethodna dva izdanja Lige nacija pripremila korekcije, pa će tako postojati tri Lige od po 16 timova (četiri grupe po četiri tima), te četvrta Liga od sedam selekcija (grupa od četiri i grupa od tri selekcije).

Pobjednici grupa u Ligi A igraće finale u junu 2023. godine, a pobjednici grupa u ostalim ligama biće promovisani u rang više.

Posljednjeplasirane ekipe u ligama A i B će ispasti u rang niže, dok će četiri posljednje ekipe u Ligi C igrati plej-of za opstanak.

Bonus video: