POKUŠAĆE DA NASTAVE LIJEP NIZ

Ženska omladinska reprezentacija na turniru u BiH, Tatar mijenja selektora Marića

Crna Gora će igrati turniru koji će se održavati u Mostaru i Širokom Brijegu, a pored domaćina i Bosne i Hercegovine, rivali će biti i Estonija i Jermenija

1561 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore učestvovaće naredne sedmice u preliminarnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naša selekcija igraće na turniru koji će se održavati u Mostaru i Širokom Brijegu, a pored domaćina i Crne Gore, u konkurenciji su i Estonija i Jermenija.

Za ovaj turnir, stručni štab je pozvao 20 igračica - golmani: Svetlana Miličić (Breznica), Ajla Hrastovina (Ekonomist), Marija Vuković (Mladost); odbrana: Jovana Vučinić, Milena Vidić, Melanija Kaluđerović, Anđela Savović (Mladost), Andrea Janjušević, Sara Marković, Jelena Ralević, Sara Draganić (Ekonomist), Sara Simonović (Danilovgrad); vezni red: Valerija Radmanović (Danilovgrad), Ivana Petković, Jovana Sarić, Jelena Miletić (Ekonomist), Marijana Cimbaljević (Mladost); napad: Jelena Petrović (Breznica), Jovana Bjelanović (Ekonomist), Nejla Bicić (Danilovgrad).

WU-19 reprezentacija pokušaće da nastavi niz dobrih rezultata ženskih selekcija u prethodnom periodu. Seniorke su upisale trijumf nad Bosnom i Hercegovinom, dok su kadetkinje osvojile prvo mjesto na kvalifikacionom turniru.

"Pokušali smo kroz dvije prijateljske utakmice početkom godine da uigramo ovu ekipu i daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat, iako će to biti teže bez dvije ključne igračice, Anastasije Krstović i Anđele Tošković, koje će biti sa ,,A“ selekcijom. Težak zadatak su nam zadale ,,A“ i WU17 selekcije, ali iskreno se nadamo da možemo i mi napraviti neko iznenađenje", kazao je Ivan Tatar, koji će na predstojećem turniru biti u ulozi selektora, umjesto Mirka Marića, koji ima obaveza u u seniorskom timu.

Crna Gora će turnir otvoriti duelom sa Estonijom u Širokom Brijegu.

"Trenutno smo fokusirani na Estoniju, sa kojom igramo u utorak i to nam je možda i najbitnija utakmica na turniru. Najvažnije je da sve djevojke budu zdrave i da na svaku možemo računati tokom cijelog turnira", istakao je Tatar.

Preporučujemo za Vas