Prvi poraz Intera u sezoni, Marušiću 90 minuta u velikom preokretu Lacija

Lacio gubio na poluvremenu, pa preokrenuo u nastavku (3:1). Trener Intera Simone Inzagi prvi put poražen u sezoni, i to od svog bivšeg kluba

4393 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prvi poraz Intera u sezoni, trener Simone Inzagi je kapitulirao protiv svog bivšeg tima - Lacio je na "Olimpiku" slavio velikim preokretom protiv aktuelnog šampion (3:1).

Gosti su poveli u 12. minutu golom Ivana Perišića iz penala, kojem je prethodio faul Hisaja nad Barelom.

Gosti su vodili na poluvremenu, ali je Lacio u nastavku ubacio u dvije brzine više.

Početak preokreta bio dosuđeni penal za Lacio u 64. minuti, na intervenciju VAR-a nakon igranja rukom Bastonija. Ćiro Imobile je bio siguran realizator.

Prednost domaćem timu donio je Felipe Anderson u 81.

Golu je prethodio kontroverzan detalj, jer igrači Lacija nisu htjeli da izbace loptu u aut, iako je Dimarko ležao na travi, što je izazvalo totalni revolt fudbalera Intera.

Konačnih 3:1 postavio je Sergej Milinković-Savić u prvom minutu sudijskog dodatka.

Crnogorski reprezentativac Adam Marušić igrao je svih 90 minuta za Lacio - po običaju, bio je nenametljiv ali vrlo sigiran, čak i na lijevom beku, gdje je proveo posljednjih 25 minuta nakon ulaska Lazarija.

Intera je sa 17 bodova ostao na trećem mjestu, iza Napolija (21) i Milana (19) koji imaju utakmicu manje. Lacio je sa 14 preskočio Fiorentinu i sada je na 5. poziciji, s bodom manje i utakmicom više od četvrtoplasirane Rome.

U prvom subotnjem meču fudbaleri Specije su danas na svom stadionu pobijedili Salernitanu sa 2:1, takođe nakon preokreta.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: