Iskra preko Rudara do drugog mjesta, presudio autogol Golubovića

U Danilovgradu je pao Rudar - 1:0, autogolom koji je postigao Milija Golubović

8925 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Iskra je ostvarila novu pobjedu kod kuće, treću u nizu, nakon dva gostovanja sa kojih je donijela bod i odmah skočila visoko - na drugo mjesto, kao najbliži pratilac nedodirljive Sutjeske.

U Danilovgradu je pao Rudar - 1:0, autogolom koji je postigao Milija Golubović.

Defanzivac pljevalskog tima je u 29. minutu želio da vrati loptu golmanu Agoviću, koji, takođe, nije očekivao takav potez svog saigrača, bio nespreman da reaguje, pa je uzalud pokušao da je spriječi da uđe u mrežu.

"Tražili smo gol od prvog momenta, dali smo ga srećno. Prezadovoljan sam i rezultatom i igrom, iako smo imali dosta problema sa sastavom ekipe. Ne opterećujemo se tabelom, a prija nam druga pozicija. Momci vrijedno rade i treniraju, sve se poklopilo, ali idemo korak po korak", rekao je trener Iskre Srđan Nikić.

Bio je to detalj koji je odlučio borbenu utakmicu, u kojoj nije bilo ni pravih akcija, ni velikih šansi, ni dobrih poteza.

Domaćin je mogao do vođstva početkom meča, ali je Tučević loše zahvatio dobar centaršut Šahmana.

Gosti bezopasni, odbrana Iskre odradila je dobar posao.

I domaćin je bio nekonkretan u napadu, sve do 90. minuta, kada je Sekulić izašao sam ispred golmana, nakon kontre, ali je gađao zamalo pored lijeve stative...

Rudar je nakon serije od četiri pobjede, doživio drugi uzastopni poraz, nakon što je u prošlom kolu poražen od Budućnosti u gostima 3:0.

"Sami smo sebe pobijedili, kod 0:0 imali smo šansi, dobre situacije i dobro stajali, a onda napravili tu početničku grešku. Bilo je teže nakon primljenog gola, ali rezultat sigurno nije ispratio igru", kazao je trener Rudara Zoran Govedarica.

Bonus video: