Đurđević hvata ritam u Hihonu

Uroš Đurđević donio pobjedu Sportingu protiv Alkorkona, Dino Islamović najbolje ocijenjeni crnogorski fudbaler po Sofascoreu

3854 pregleda 1 komentar(a)
Đurđević pogodio za trijumf, Foto: realsporting.com
Đurđević pogodio za trijumf, Foto: realsporting.com

Reprezentativna pauza je završena, klubovi su prethodnog vikenda igrali mečeve u nacionalnim šampionatima, a na terenu su bili i reprezentativci Crne Gore.

Napadač “hrabrih sokola” Dino Islamović je odigrao 45 minuta u remiju Rozenborga sa Valerengom (2:2) u 22. kolu norveškog šampionata. Islamović nije imao konkretan učinak na terenu, a Sofascore ga je ocijenio sa 6,9 što je najbolja ocijena za jednog crnogorskog reprezentativca ovog vikenda.

Islamović je posljednji put u sastavu Crne Gore bio u martovskim kvalifikacijama, a na utakmici sa Norveškom u Podgorici odigrao je 27 minuta. U dresu Rozenborga ove sezone je na 20 mečeva postigao tri gola.

Nakon remija sa Valerengom, Rozenborg je 4. na tabeli sa 38 bodova i do kraja će se boriti za izlazak u Evropu.

Poslije Islamovića najbolje ocijenjeni fudbaleri su Sead Hakšabanović i Uroš Đurđević - 6,8. Hakšabanović je u remiju Rubina sa moskovskom Lokomotivom (2:2) odigrao 90 minuta, ali nije uspio da zatrese mrežu. Sastav iz Kazanja već četiri meča ne zna za pobjedu i nalazi se na 11. mjestu sa 15 bodova.

Učinak crnogorskih internacionalaca
foto: Sofascore

A Uroš Đurđević polako hvata golgeterski ritam. Nakon što je pogodio mrežu Ovijeda, bio je strijelac i protiv Alkorkona - u 91. minutu je postigao jedini pogodak na meču i donio nova tri boda Sporting Hihonu (dobio je i žuti karton). Nakon ovog meča Hihon je prvi na tabeli Segunde sa dva boda više od Almerije.

U najboljih pet crnogorskih internacionalaca prethodnog vikenda su još Adam Marušić (Lacio) i Matija Šarkić (Brimingem). Marušić je odigrao 90 minuta u pobjedi “nebeskoplavih” protiv Intera (3:1) nakon preokreta i Sofascore ga je ocijenio sa 6,6. Lacio je ovom pobjedom preuzeo 5. mjesto na tabeli Serije A.

Identičnu ocjenu je dobio i Šarkić, koji je branio 90 minuta u porazu Birmingema od VBA u gradskom derbiju (1:0). Njegov tim je na 19. mjestu Čempionšipa sa 12 bodova.

Bonus video: