Atletiko se ponovo naoštrio za Liverpul, Savić propušta derbi

Liga šampiona u fudbalu - “kolćonerosi” dočekuju engleskog velikana u derbiju grupe B, Real u Ukrajini, moldavska senzacija protiv Intera

3489 pregleda 0 komentar(a)
”Redsi” imaju šest bodova iz dva meča, Foto: Reuters
”Redsi” imaju šest bodova iz dva meča, Foto: Reuters

Atletiko Madrid i Liverpul su odmah nakon žrijeba bili proglašeni za favorite grupe B Lige šampiona, a nakon prva dva kola može da se kaže i da su tu ulogu opravdali.

Liverpul je pobijedio Milan i Porto, a “kolćonerosi” poslije remija kod kuće sa Portugalcima slavili protiv “rosonera” uz pomoć sudije Džunejta Čakira - sve to pred međusobni duel na “Vanda Metropolitanu”.

Tim Jirgena Klopa u večerašnji derbi (21 sat) ulazi da praktično otkloni sve dileme oko plasmana u osminu finala - ako nakon tri runde bude na devet bodova, gotovo je siguran putnik u nokaut fazu.

- Rekao bih da smo u dobrom momentu i da imamo šta da ponudimo - rekao je Klop.

Dva rivala su se sastala u osmini finala u sezoni 2019/20. Tada je uspješniji bio Atletiko - slavio je 1:0 u Madridu, a onda i 3:2 nakon produžetaka na “Enfildu”.

- Atletiko je sada drugačija ekipa, igra u drugačijem sistemu, ali je to i dalje mašina za rezultate. Nevjerovatno je kako Dijego Simeone drži tu ekipu sve ove godine - istakao je Njemac, koji je ranije kritikovao stil fudbala Madriđana.

Simeone, s druge strane, zna da i Liverpul ima mane.

- Pokušaćemo da ih iskoristimo i da “ranimo” rivala. Pobjeda bi nam donijela mnogo. - poručio je Simeone.

Stefan Savić odrađuje treći od ukupno četiri meča kazne, a u istoj grupi se sastaju Porto i Milan. “Zmajevi” imaju bod, “rosoneri” nijedan - tim koji večeras izgubi bio bio u bezizlaznoj situaciji.

- Važan je meč, ali ni on nije presudan. Nakon njega će u igri biti još devet bodova - kaže trener Milana Stefano Pioli.

grafika
foto: Graphic News

ŠERIF SANJA I U GRADU MODE

Tabela grupe D poslije 180 minuta fudbala izgleda nestvarno - Šerif, debitant u elitnom takmičenju, ima šest bodova nakon što je uzeo mjeru Šahtjoru u Tiraspolju, a onda i Realu u Madridu. Naredna adresa za potencijalnu senzaciju je Milano i duel sa Interom.

- O mečevima protiv Reala i Intera sanjate kada počnete da igrate fudbal. Evropa nas je dobro upoznala, svaka naredna utakmica će za nas biti sve teži, ali nikada nismo prestali da vjerujemo u rad i disciplinu. Novo iznenađenje? Daćemo sve, iako znamo da gostujemo velikom timu, šampionu Italije - kaže defanzivac Šerifa, Kolumbijac Danilo Arboleda.

Real, koji gostuje Šahtjoru, ima tri boda, po jedan Ukrajinci Inter. “Nerazuri” su u subotu poraženi od Lacija u Seriji A, Simone Inzagi želi reakciju:

- Vidio sam razočaranje i bijes po povratku iz Rima i to je ono što sam želio - reakciju na ono što nam se dogodilo, jer u timu imamo mnogo šampiona - istakao je Inzagi i dodao:

- Ovo je ključna utakmica za nas. Šerif je dokazao koliko zna da bude opasan iz defanzivnog bloka, ali vjerujem u moju ekipu. Agresivnost i odlučnost od prvog trenutka, to je recept - jasan je Inzagi.

NEJMAR I IKADI PROPUŠTAJU LAJPCIG

Pari Sen Žermen drugi put zaredom u Ligi šampiona igra kod kuće. Savladao je Mančester siti u derbiju, sada želi reprizu protiv Lajpciga. Ipak, tri boda mora da juri bez napadačkog tandema Nejmar-Mauro Ikardi.

Nejmar se povrijedio tokom obaveza reprezentacije, dok će Argentinac izostati zbog privatnih (bračnih) problema.

”Nejmar ima problema sa bolovima u predjelu primicača. Imaće produžen period oporavka”, saopštio je klub.

U istoj grupi, Siti gostuje Brižu od (18.45). U tom terminu se igra i duel grupe C između Bešiktaša i Sportinga.

Bonus video: