Derbi Leva - Haland, Kejn najavio seriju

Asovi Bajerna i Borusije postigli po devet golova u Bundesligi, as Totenhema se upisao prvi put u sezoni

2057 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dežurni strijelci su se vratili na glavnu scenu - Erling Haland i Robert Levandovski poslije kraće pauze ponovo tresu mreže u Bundesligi.

Norvežanin je u subotu bio dvostruki strijelac za Borusiju u pobjedi nad Majncom i tako je proslavio povratak na teren nakon skoro mjesec. Propuštao je duele “milionera” u prvenstvu i Ligi šampiona, nije ga bilo i u dresu Norveške protiv Turske i Crne Gore..., ali na terenu se to u subotu nije vidjelo.

Levandovski je, s druge strane, sve vrijeme bio zdrav, ali je igrajući za Bavarce i Poljsku spojio tri meča u kojima nije dao gol. “Kriza” je završena, odbranama u Njemačkoj opet nije svejedno... Krenulo je i Harija Kejna, dok je Viktor Osimen kako sezona odmiče sve bolji u dresu Napolija, lidera Serije A.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Mendi (Čelsi) - nebitno što je Ben Čilvel postigao jedini gol na gostovanju Brentfordu, sve zasluge za trijumf “plavaca” idu na adresu Senegalca. Bivši čuvar mreže Rena polako izrasta u ponajboljeg golmana u Evropi.

ODBRANA

Denajer (Lion) - “lavovi” hvataju korak za gornjim dijelom tabele. Belgijski reprezentativac je pogotkom za 2:0 osigurao trijumf nad Monakom.

Sais (Vulverhempton) - igrao se 80. minut kada je Marokanac pogodio protiv Aston Vile i smanjio na 2:1. Bila je to najava velikog preokreta “vukova” u Birmingemu - 3:2.

Kjelini (Juventus) - Evropsko prvenstvo i titula sa Italijom kao da su mu dali dodatnu energiju, pa i 37 godina drži odbranu Juvea. Partija protiv Rome je bila za udžbenike...

SREDINA

Ndombele (Totenhem) - konačno se pomirio s tim da je i dalje igrač Totenhema. U Njukaslu je dominirao, izjednačio na 1:1 i pokazao djelić onoga što je natjeralo Sparse da ga 2019. plate 62 miliona eura.

Iličić (Atalanta) - djeluje da ponovo uživa igrajući fudbal. Dao je dva gola Empoliju (promašio je penal za het-trik) i postao jedini stranac u Italiji koji je svake sezone od 2010/11. do danas bio strijelac u Seriji A.

Josip Iličić
foto: Reuters

Kutinjo (Barselona) - protiv Valensije su zvižduke zamijenili aplauzi. Brazilac je bio strijelac prvi put još od novembra prošle godine.

NAPAD

Levandovski (Bajern) - dvotruki strijelac u Leverkuzenu, obje realizacije su bile istvoremeno i jednostavne i maestralne. Na brojci je od devet pogodaka u Bundesligi...

Haland (Borusija Dortmund) - ..., isti učinak ima i Norvežanin, iako je propustio četiri meča zbog povrede. Biće to fantastična trka za najboljeg strijelca njemačkog šampionata.

Hari Kejn
foto: Reuters

Kejn (Totenhem) - načekao se na prvi gol u sezoni u Premijer ligi. Pogodak je stigao tek u osmom kolu, navijači se nadaju da je u Njukaslu počela serija na kakvu ih je Kejn navikao.

Osimen (Napoli) - radi sve što napadač može da ponudi svojoj ekipi. Dominantan u duelima, ključan za tranziciju Napolija iz odbrane u napad i nemilosrdan pred golom rivala. Nigerijac sada izgleda nezaustavljivo...

Bonus video: