Sedmi Memorijal "Dragan Savić": U čast velikog entuzijaste i zaljubljenika u fudbal

"Ovo je jedini tradicionalni turnir u mlađim kategorijama u Crnoj Gori i njegov doprinos razvoju fudbala je ogroman", kazao je ispred FSCG direktor Centra za edukaciju trenera Niko Raičković

10510 pregleda 149 reakcija 4 komentar(a)
Pobjednička ekipa Brskova, Foto: Zejak
Pobjednička ekipa Brskova, Foto: Zejak

Kadeti Brskova osvojili su sedmi Memorijalni turnir "Dragan Savić", koji se održava u znak sjećanja na nekadašnjeg gradonačelnika Mojkovca i predsjednika FK Brskovo.

Mojkovčani su u finalu nakon boljeg izvođenja penala savladali vršnjake iz Iskre (4:2), nakon što je u regularnom toku bilo 0:0.

Treće mjesto osvojili su kadeti Mornara, trijumfom protiv Rudara 2:0.

Za najboljeg igrača proglašen je Filip Perović iz Iskre, najbolji strijelac je Nikola Vujisić iz Brskova a najbolji golman Donart Peraj iz Mornara.

Za najperspektivnijeg igrača izabran je Felid Škrijelj, dok je Balša Raičević dobio priznanje kao najmlađi igrač.

Mnogo više od rezultata, ipak, memorijalni turnir "Dragan Savić" ima simbolilčan značaj.

"Nije davno bila ta 2003. kada je pokojni Dragan sa svojim prijateljima i saradnicima krenuo u projekat od kojih fudbal u Crnoj Gori i danas ubira plodove. Kroz ovaj, ali i sve prethodne turnire u Mojkovcu prošli su mnogi veliki igrači kao što su njegov sin Stefan, zatim Stevan Jovetić, Marko Vešović, Aleksandar Šćekić i mnogi drugi koji još igraju fudbal ili su već završili karijere. Moram da naglasim da je ovo jedini tradicionalni turnir u mlađim kategorijama u Crnoj Gori koji se održava i koji traje", kazao je Niko Raičković, direktor Centra za edukaciju trenera FSCG.

Trofej kapitenu pobjedničkog sastava uručila je Goca Savić, supruga preminulog Dragana i majka proslavljenog crnogorskog fudbalskog asa, defanzivca Atletiko Madrida Stefana Savića.

Turnir je, inače, juče otvorio predsjednik Brskova i potpredsjednik Opštine Mojkovac Slavenko Blažević, koji je pozrdravio sve prisutne, a danas se u završnom govoru posebno zahvalio Fudbalskom savezu Crne Gore na pomoći Mojkovcu i FK Brskovo za uloženo u razvoj infrastrukture.

Decenija je od smrti Dragana Savića, a Memorijal u njegovu čast je ove godine održan nešto kasnije, upravo zbog radova na fudbalskom kompleksu pored Tare.

Bivši crnogorski premijer Duško Marković, Mojkovčanin, dobio je na poklon dres Brskova, u znak pažnje - kako je istaknuto - za sve što je uradio za svoj grad i fudbalski klub.

"Čast mi je što prisustvujem sedmom memorijalnom turniru posvećem velikom čovjeku, velikom patrioti i našem prijatelju. Deset je godina od smrti Dragana Savića, ali me raduje činjenica da njegov grad, njegovi Mojkovčani i njegovi prijatelji ne dozvoljavaju da na njegov lik i djelo padnu zaborav. Dragan se za svoju Crnu Goru ponosno borio do samog kraja svog života, a danas njegovu Crnu Goru na najbolji mogući način promoviše njegov sin Stefan širom planete", kazao je Duško Marković.

Otvaranju turnira, u utorak, prisustvovali su i čelnici Fudbalskog saveza i kompletan stručni štab seniorske reprezentacije Crne Gore, na čelu sa selektorom Miodragom Radulovićem.

Turnir je zatvorio generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac, koji je i dobio specijalnu zahvalnicu Opštine Mojkovac.

Preko 100 hiljada eura uložio je Fudbalski savez u minulom periodu, rekonstrukciju pomoćnog terena i službenih prostorija FK Brskovo.

"Čestitam Opštini Mojkovac i Fudbalskom klubu Brskovo na održavanju tradicije, a mogu da kažem da će FSCG nastaviti da ulaže u infrastruklturu, čuvajući prije svega fudbalsko jezgro. Ono je posebno prisutno u malim sredinama, koje su dale velike fudbalere", istakao je Đurđevac.

Bonus video: