Ženska fudbalska reprezentacija protiv Azerbejdžana: Dobra šansa za drugu pobjedu

Najbolje crnogorske fudbalerke danas u 14 sati igraju protiv Azerbejdžana meč 3. kola kvalifikacija za Mundijal

6452 pregleda 45 reakcija 3 komentar(a)
Armisa Kuč očekuje da opet trese mreže u dresu selekcije, Foto: FSCG
Armisa Kuč očekuje da opet trese mreže u dresu selekcije, Foto: FSCG

Crnogorske fudbalerke danas u 14 sati u Podgorici, na kampu Fudbalskog saveza, dočekuju Azerbejdžan u 3. kolu grupe E kvalifikacija za Mundijal. Sa puno optimizma, pošto su izabranice Mirka Marića startovale prvom kvalifikacionom pobjedom na gostovanju Bosni i Hercegovini (3:2), ali su potom drastično oslabljene izgubile u Rusiji (5:0).

Tek, u taboru najmlađeg tima nekog kolektivnog sporta u Crnoj Gori nadaju se nastavku lijepe jeseni. Pogotovo jer se dugo čekala pobjeda na najvećoj sceni, koja je dočekana prethodnog mjeseca.

”Očekivanja su velika poslije pobjede nad Bosnom. Taj trijumf je za sve nas bio veliki vjetar u leđa. Zbog toga ćemo pokušati da pobijedimo i Azerbejdžan i osvojimo nove bodove. Nadam se da ću nastaviti niz i postići nove golove. Na kraju, ne moram ni da se upišem u strijelce, može to da uradi bilo koja djevojka. Važno je samo da na kraju dođemo do pobjede”, kaže internacionalka, Armisa Kuč, koja je postigla dva gola u pobjedi nad BiH.

Selektor Marić, uprkos ulozi favorita koja pripada njegovim izabranicama, upozorava:

”Mi smo i dalje ona selekcija koja je u kvalifikacije krenula iz posljednjeg šešira. Ni u jednom momentu ne možemo da pomislimo da smo u Bosni napravili nešto veliko i da možemo da se opustimo protiv Azerbejdžana. No, lijepo je biti u ženskom fudbalu ovih dana, poslije dobrih rezultata. Nadam se da će to privući malo više publike, a da ćemo mi uspjeti da im se odužimo zalaganjem i požrtvovanjem, a nadam se i pobjedom”, ističe Marić.

Iako su godinama uglavnom gubile, često ubjedljivo, ali nekoliko puta i uz nedostatak sreće, crnogorske fudbalerke svaki meč su odigrale srcem, borbeno, nisu gubile nadu da će se situacija promijeniti. Pokazuju napredak i nakon dva kola su treće u grupi sa tri boda, Danska i Rusija imaju po šest, BiH i Malta po jedan, dok je Azerbejdžan bez bodova.

Bonus video: